in

NEM STADION – Átadták a 62-es főút hiányzó láncszemét

A Soltút és az S-Útvonal által megépített elkerülővel immár lakóterület, illetve iparterület érintése nélkül lehet eljutni Dunaújvárosból Székesfehérvárra

A Soltút és az S-Útvonal által megépített elkerülővel immár lakóterület, illetve iparterület érintése nélkül lehet eljutni Dunaújvárosból Székesfehérvárra.

Péntek délben átadták a forgalomnak a 62-es főút Szabadegyháza-ipartelepet elkerülő szakaszát. A 3,16 milliárd forintból megvalósult projekt a Soltút Útépítő Fenntartó és Kereskedelmi Kft. és az S-Útvonal Építőipari Fővállalkozó Zrt. közös kivitelezésében valósult meg.

A Székesfehérvárt Dunaújvárossal összekötő 62-esen azért jelentős lépés a most elkészült szakasz, mert a perkátai és seregélyesi elkerülő befejezése óta már csak

ez a rész hiányzott ahhoz, hogy lakóterület, illetve iparterület érintése nélkül, végig főúton – 90 km/órás sebességgel – autózhassanak a két megyei jogú város között.

 

A képre kattintva galéria nyílik – fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu 

Három szintbéli csomópont könnyíti a közlekedést

Az új elkerülő 2,9 kilométer hosszúságú, kétszer egy sávos főút. Három szintbéli csomópontot alakítottak ki rajta, valamint tartozik hozzá egy különszintű csomópont: egy 96,6 méter hosszú híd, a vasúti fővonal, az iparvágány és a településre vezető út felett. Két új csatlakozó útszakasz is készült az ipartelephez 123 méter hosszan, és 512 négyzetméter zajárnyékoló fal gondoskodik a lakóövezet nyugalmáról. A kivitelezés részét képezte 138 fa és több mint 55 ezer cserje telepítése.

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében elmondta, hogy a fejlesztés jelentősen növeli a térség közlekedésbiztonságát és javítja Dél-Fejér megye infrastruktúráját. A képviselő úgy véli, hogy a megépült elkerülő szakasz felgyorsítja a régió tőkebevonását, ezáltal fokozza a megye foglalkoztatottságát is.

(forrás:magyarepitok.hu)

Soros nagyon kedveli az Orbánt lejáratni akaró svéd képviselőt

Belga miniszter: az „agysebészeket” be kell zárni, aztán hazatoloncolni