in , ,

Nem stadion – Adómentességet kapnak a négygyermekes nők

A jövő év elejétől, azaz már holnaptól két újabb támogatással folytatódik a családvédelmi akcióterv

A jövő év elejétől, azaz már holnaptól két újabb támogatással folytatódik a családvédelmi akcióterv – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (képünkön) a távirati irodának adott interjújában.

Mint fogalmazott, az egyik új támogatás a négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentessége, amelynek köszönhetően minden olyan anya, aki legalább négy gyermeket nevel vagy korábban saját háztartásában felnevelt, élete végéig mentesül az szja-fizetési kötelezettség alól. – Az adómentesség – amely negyvenezer anyát érinthet évente – párhuzamosan érvényesíthető a családi adókedvezménnyel, és akkor is jár, ha elveszítette egy gyermekét – hangsúlyozta Novák Katalin.

 

Szintén január elsején lép életbe a nagyszülői gyed, így a még nem nyugdíjas nagyszülők is jogosulttá válhatnak gyermekgondozási díjra (gyed), ha vállalják, hogy részt vesznek unokájuk gondozásában, nevelésében, amíg a szülők dolgoznak. – A nagyszülői gyed havi összege legfeljebb a mindenkori minimálbér kétszeresének hetven százaléka, tehát 2020-ban 225 288 forint lehet, de ha több unokára vigyáz a nagyszülő, akkor ennek az összegnek a többszörösét is kaphatja – mondta az államtitkár, aki felidézte, a családvédelmi akcióterv július elsején indult és olyan támogatásokat tartalmaz, mint a babaváró vagy az autóvásárlási támogatás, de népszerűek a különböző otthonteremtési kedvezmények is, mint a csok vagy a falusi csok.

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Lényegében megszűnt a Jobbik, az MSZP, és az LMP

Hoppá! Az ukrán államfő magyarul is megszólalt újévi köszöntőjében