in

NEM STADION – A világ legnagyobb vasúti fékgyára épült Budapesten

A Magyarországon működő német nagyvállalatok igen jó partnereink gazdaság-fejlesztési terveink megvalósításában – jelentette ki Lepsényi István a Knorr-Bremse Rail Systems új gyártócsarnokának és tanműhelyének átadó ünnepségén.

A Magyarországon működő német nagyvállalatok igen jó partnereink gazdaság-fejlesztési terveink megvalósításában – jelentette ki Lepsényi István a Knorr-Bremse Rail Systems új gyártócsarnokának és tanműhelyének átadó ünnepségén.

Az államtitkár hangsúlyozta: fontos számunkra, hogy a legtöbb német vállalkozás igen hosszú távra tervez hazánkban, alapozva arra a bizalomra, amely a kormánnyal való együttműködésben alakult ki, és amelyet minden nap megerősít a magyar munkavállalók teljesítménye.

Fotó: NGM

Lepsényi István kiemelte: az országok nemzetközi versenyben kivívott pozíciója nagymértékben függ attól, hogy az adott állam ipari termelése mennyire képes és kész az innovációra, az új megoldások alkalmazására, vagyis a gyors fejlődésre. Az államtitkár leszögezte: Magyarország jó helyzetben van, mivel a politikai stabilitás hosszú ideje jellemzi hazánkat, a gazdaságpolitika jól meghatározott célokat követ és a kormány ennek megfelelően alakította ki szabályozórendszerünket is. Ugyanakkor az elért gazdasági eredményekben, valamint abban, hogy milyen bátran tervezhetünk a jövőre nézve, a nemzetközi nagyvállalatoknak is komoly szerepe van – hívta fel a figyelmet.

Fotó: NGM

Lepsényi István elmondta, hogy a magyar gazdaság húzóágazata kétség kívül a járműipar, ezért fontos, hogy az ezen a területen működő vállalkozások folyamatosan bővítik termelésüket és olyan innovatív új technológiai megoldásokat valósítanak meg nálunk, amelyek már a járműgyártás jövőjét jelentik. A kormány mindent megtesz, hogy támogassa ezt a fejlődést. Így az iparfejlesztési programmal, az üzleti környezet folyamatos javításával, a beszállítói hálózat fejlesztésével és az oktatás fejlesztése révén is hozzá kíván járulni az ágazat további sikeres működéséhez – mutatott rá az államtitkár.

Fotó: NGM

Lepsényi István kitért arra is, hogy a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest 5 milliárd forintot meghaladó beruházásával a cég szerint a világ legnagyobb vasúti fékegység-gyártó és fejlesztő vállalatává válik. Hozzátette: Magyarország és a Knorr-Bremse kapcsolata igen sokrétű, mivel a vállalat olyan stratégiai partnerünk, amely elsőként csatlakozott beszállító-fejlesztési programunkhoz, és amellyel a szakképzés fejlesztése terén is hatékony a közös fellépés. A most átadott tanműhely megvalósításához a kormány 153 millió forinttal járult hozzá.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

(kormany.hu)

A lelátói magyarellenességről tárgyaltak Erdélyben

Vizsgálják az Ősződi Böszme pénzét – a NAV vizsgálódik