in ,

Nem stadion – A miskolci Selyemréti Strand megújulásával folytatódnak a fürdőfejlesztések

Borsod megyeszékhelyén nem csupán a miskolctapolcai fürdő bővül ki, hanem a Selyemréti Strand is

Borsod megyeszékhelyén nem csupán a miskolctapolcai fürdő bővül ki, hanem a Selyemréti Strand is. A városközponthoz közelebb fekvő uszoda mintegy 1,3 milliárdos fejlesztését a Peka Bau végzi el.

Hirdetés

Az országban folyamatosan zajlanak az uszoda-, fürdő és strandberuházások: a közelmúltban érkeztek új hírek Veszprémből, Harkányból, Lakitelekről, Pesterzsébetről, Szegedről, Debrecenből, illetve Miskolctapolcáról is. A fővárosban megújult Csillaghegyi Forrásfürdő munkálatairól pedig nemrég TV-műsorunk stábja számolt be.

Most a miskolci városközponthoz közelebb található Selyemréti Strandfürdő nettó 1,296 milliárd forintos fejlesztéséről érkeztek új adatok: az építkezést a Peka Bau 2000 Kft. végezheti el a közbeszerzési adatok szerint. A beruházáshoz szükséges a fürdő ideiglenes lezárása, azonban a szabadidőközpont várhatóan már idén nyáron újra meg fog nyitni.

 

A Peka Bau már korábban is teljesített Miskolcon

A szikszói központú cég már több hasonló jellegű feladatot vállalt el sikeresen Miskolcon: a többszörösen díjazott miskolctapolcai Avalon Park 2015-ös fejlesztése mellett többek között a vállalat munkájával bővül uszodaépülettel a megyeszékhely jezsuita gimnáziuma is.

A Peka Bau többek között teljesen újjáépíti a rossz állapotú, 50 méteres, ezer négyzetméter felületű versenymedencét, valamint a korábbi sátoros fedési megoldás helyett új, állandó fedőszerkezetet alakítanak ki. Ennek oldalai a nyári időszakban eltávolíthatóak lesznek, így minden évszakban továbbra is teljes értékű lesz a strandélmény. Emellett felújítják és kibővítik az öltözőket és zuhanyzókat is, új uszodatechnikát építenek be és gépészeti fejlesztéseket hajtanak végre.

 

Nagymúltú fürdő újul meg

 

Korabeli kép a mai Selyemréti Strandfürdőről (fortepan.hu)

A Selyemréti Strandfürdőt először az 1920-as évek végén nyitották meg, az olimpikon és építész Hajós Alfréd tervei alapján felépült létesítményt a villanytelep hőjével fűtötték – innen származik gyakran használt neve, a „villanytelepi fürdő” is. Ezt követően ideiglenesen bezárták, majd az 1950-es években nyitott ki újra a bükkaljai szénhidrogén-kutatások során talál termálvíz használatával. Több átépítés zajlott a strandon, majd 2008-ban bezárták és csak 2013-ban nyílt meg egy nagyobb fejlesztés után.

(magyarepitok.hu)

Szánalmas műfetrengés – Nem verték meg Varju Lászlót az MTVA székházában

Az ellenzék még mindig nem tudja mi a tömeg, és hogy kell tüntetni – Mutatjuk, hogy kell! (videó)