in ,

Nem stadion – A kormány idén is ingyenesen biztosítja a tankönyveket

Mintegy 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le az iskolás gyermekeket nevelő családok válláról a kormány

 

Mintegy 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le az iskolás gyermekeket nevelő családok válláról a kormány azzal, hogy idén is ingyenesen biztosítja az 1–12. osztályos nappali tagozatos tanulóknak a tankönyveket

–mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence emlékeztetett: az állam 2020 óta átvállalja az 1–12. osztályba járó valamennyi nappali tagozatos diák tankönyvének árát.

 

 

Az államtitkár köszönetet mondott a Kellónak a járvány elleni védekezésben nyújtott segítségért. A szervezet közreműködésével jutottak el a lázmérők, fertőtlenítőszerek és más szükséges felszerelések az iskolákba.

– Nagy biztonságot jelent, hogy van egy állami ellátóhálózat, amely szükség esetén nemcsak a tankönyvek kiszállítását biztosítja, hanem segíti a járvány elleni védekezést

– mondta Rétvári Bence.

A sajtótájékoztatón elmondták: a mintegy 13,3 millió tankönyvet augusztus 31-ig szállítják ki az iskolákba, amelyek 84 százaléka állami kiadvány. A könyvek csomagolásában és szállításának előkészítésében a Kello munkatársain kívül ötszáz diákmunkás is közreműködik.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Luxuslubickolás lóval

Ezek annyira lebuktak! Karácsony: az ellenzék fontosnak tartja a migránsok jogait, de ezzel nem lehet választást nyerni