in

Nem stadion: a héten érkezik az emelt nyugdíj – A baloldal hallgat

Január 12-én, csütörtökön utalják a 15 százalékkal megemelt nyugdíjakat

Január 12-én, csütörtökön utalják a 15 százalékkal megemelt nyugdíjakat – közölte a kormányszóvivő kedden a Facebookon. Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta, egy átlagnyugdíj esetében a 15 százalékos emelés havonta 27 ezer, évente 353 ezer forintot jelent.

Nem szabad elfelejteni – hívta fel a figyelmet -, hogy az emelés a 13. havi nyugdíjat is érinti. Az emelés az idénre becsült inflációt követi, és nemcsak az öregségi nyugdíjakra, hanem a nyugdíjszerű ellátásokra is vonatkozik.

Sajnos az infláció magas, és ennél magasabb is lehet a káros brüsszeli szankciók miatt. A szankciók ugyanis emelik az energiaárakat, az élelmiszerárakat és mindezzel együtt az inflációt is.

– fogalmazott a kormányszóvivő.

Hozzátette, hogy a kormány a mostani nyugdíjemeléssel védi a nyugdíjasokat és ha a szankciós infláció a becsültnél magasabb lenne, akkor az idei év során is nyugdíjkiegészítésre lehet szükség, ahogy az tavaly is volt. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, hogy az idősek továbbra is számíthatnak a kormányra.

 

(pestisracok.hu)

Kohán Mátyás tesz rendet a fejekben – Vodafone-ügy: igen, vannak stratégiai ágazatok, amikben kell a hazai tulajdon

Nem stadion: a kis- és középvállalkozásoknak kedvező hírt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter jelentette be