in ,

Nem stadion – 2020 elején óriásberuházás érkezik Nyíregyházára

A svéd Electrolux Group a Nyírségben található üzemük fejlesztésével megújítják a gyártást, melynek részeként bevezetik többek közt a digitális és automatizációs robottechnológiát.

A svéd Electrolux Group az új gyártósorok megrendelésével kezdi meg nyíregyházi hűtőgépgyárának mintegy 100 millió eurós (több mint 33 milliárd forintos) fejlesztését 2020 elején – derült ki a bejelentés alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Az óriásvállalat hazai történetének legnagyobb volumenű, 2023-ig tartó beruházása során teljesen megújul a gyártási technológia Nyíregyházán, és lecserélik az itt gyártott kétféle termékcsaládot is. A fejlesztés részeként bevezetik a digitális, ipari-automatizációs és robottechnológiát, amivel a nyíregyházi gyár fokozatosan átáll a felsőkategóriás, többek közt az internethez kapcsolható okos készülékek gyártására.

A projekt előkészítése a napokban kezdődött meg, 2020 elején rendelik meg a kulcsfontosságú gyártósorokat, amelyek várhatóan egy éven belül érkeznek meg. Ezután 2021-től fokozatosan fogják átalakítani az üzemet, melynek keretében:

  • a hűtőszekrények gyártási folyamatát teljesen automatizálják,
  • bevezetik a tervezés során a szimulációt,
  • lemodellezik a minőségbiztosítási és logisztikai folyamatokat,
  • valamint a munkaerő szervezésében is fontos szerepet kap a digitalizáció.

Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházás a tervek szerint nem érinti a munkavállalói létszámot, képzéseket azonban fognak indítani a dolgozók számára.

Közel másfél évtizede van jelen az Elextrolux Nyíregyházán

A mintegy ezer dolgozót foglalkoztató, 2005-ben alapított üzemben eddig közép- és felsőkategóriás gépeket gyártottak, ezek piaci szempontból is nagyon fontos termékei az Electroluxnak. Az alulfagyasztós hűtőszekrényeket nagyrészt a kelet-európai, a nagyméretű, egyajtós hűtő- és fagyasztószekrényeket pedig inkább a skandináv piacon értékesítették, ez a termékbázis az alapja a fejlesztésnek is.

Az Electrolux évente több mint 60 millió háztartási és professzionális készüléket értékesít több mint 150 országban. A svéd óriásvállalat Magyarországon belül Jászberényben és Nyíregyházán működtet gyárat.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Stefka István a Momentumról: A rombolás megszállottjai

Üzenet a magyaroknak 2020-ra! Videó