in ,

Nem stadion! 11 ezer fős városban javítják az ivóvíz minőségét – Egészségesebb lesz az élet a Szabadics Vas megyei fejlesztésével

A nyugat-dunántúli mélyépítő vállalat Celldömölk ivóvízellátását javítja

Vízgazdálkodási beruházásba kezd Nyugat-Magyarországon a Nemzeti Fejlesztési Programiroda beruházásában a Szabadics Zrt. – derül ki az uniós közbeszerzési adatbázisból. A közel nettó 445 millió forint értékű projekt uniós támogatással, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) kereteiben valósul meg.

 

11 ezer fős városban javítják az ivóvíz minőségét

Mivel a Vas megyei Celldömölk ivóvízében az túl magas az ammónium-ion, a vas- és a mangántartalom, a város infrastruktúrája jelentős fejlesztést kap. Lecserélik a most ívóvíznyerésre használt 6 kút szivattyúit és új gépészeti támogató berendezéseket szerelnek fel. A projekt során megnövekedik az ivóvíztelep helyigénye, amit gépház bővítésével, egy új épületrész kialakításával oldanak meg. Emellett többek között más villamos és irányítástechnikai eszközökkel kapcsolatos munkákat is ellátnak majd.

Celldömölk városa Vas megye nyugati határán fekszik, mintegy 11 ezer lakosa van. A most átadásra kerülő új eszközök 2400 m3/nap ivóvizet fog szolgáltatni, 120 m3/h kapacitással. Az új technológia a felszerelés után 3 hónapig próbaüzemben működik majd.

(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Nahát, nahát, Timmermanó találkozik Dzsordzsi bácsival! Ki gondolta volna?

Ez sem stadion! Teljes felújítást kapott a fővárosi Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiuma – Közel félezer kollégiumi helyet adtak át Óbudán