in ,

Nem kellett volna a magyarokat cseszegetni! Lemondott a magyarellenes szlovák külügyminiszter, bukhat az egész pozsonyi kormány

Tavaly december óta már több miniszter is távozott a kormányból.

A Mandiner korábban már beszámolt a szlovák külügyminiszter vállalhatatlan megnyilvánulásairól. „Húzzatok a f*szba!” – üzente februárban Orbán Viktornak. A legújabb hírek szerint Rastislav Káčer a felmentését kérte a külügyminiszteri posztról Zuzana Čaputová államfőtől – írta meg az Új Szó.

Tekintve, hogy az államfő külföldre utazott, az erről szóló hivatalos levelét még nem küldte el az elnöki hivatalba – erősítette Martin Strižinec elnöki szóvivő.

„Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter ma hivatalos külföldi útjáról elküldte Zuzana Čaputová államfőnek annak a levélnek a fénymásolatát, amelyben

felmentését kéri a külügyminiszteri posztról”

– mondta a szóvivő. A hivatalos levelet egyelőre nem kapta meg az elnöki hivatal.

A lap tájékoztatott róla, hogy Eduard Heger kormányától tavaly decemberben vonta meg a bizalmat a parlament, az államfő ideiglenes megbízást adott a kabinetnek az előrehozott választásig. Azóta már távozott a kormányból Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter és Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter. Mindkét tárcát a kormányfő felügyeli. Samuel Vlčan földművelési miniszter szintén kérte visszahívását a tárcája éléről.

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Friss: Donald Trump rendkívüli üzenete minden magyarnak – Videó

Lekophatnának a tüntetők a Miniszterelnökség épületének közvetlen közeléből!