in , ,

Nem kellenek az „agysebészek” – „Olaszországnak nem kell alamizsna”

Nem csoda

Ezekkel a szavakkal utasította el Matteo Salvini olasz belügyminiszter kedden azt az uniós javaslatot, amely szerint Brüsszel fejenként hatezer eurót fizetne a Földközi-tengeren hánykolódó hajókon lévő minden egyes migráns befogadásáért az őket átvevő tagországoknak.

A Financial Times brit üzleti napilap értesülései szerint az Európai Bizottság ezt a javaslatot tette, hogy ezáltal enyhítse a nyomást a lap által bevándorlásellenesnek nevezett új olasz kormányon.

„Ha valaki másnak pénzt akarnak adni, tegyék meg. Olaszországnak nem kell alamizsna. Mi a menekültáradatot akarjuk feltartóztatni, mert jelenleg is migránsok százezreit kell ellátnunk. Nem pénzt, hanem megbecsülést követelünk” – hangoztatta Salvini az olasz tűzoltóság római parancsnokságának látogatásakor.

Az olasz tárcavezető szerint, aki a civilszervezetek mentőhajói előtt lezárta az országa kikötőit, minden egyes illegális bevándorló átlagban ötvenezer euró ráfordítást jelent Olaszországnak. Mint mondta, azon van, hogy csökkentsék a migránsok ellátási költségeit.

Matteo Salvini olasz belügyminsizter (Fotó: MTI/EPA)Matteo Salvini olasz belügyminsizter (Fotó: MTI/EPA)

 

Olaszország jelenleg 180 ezer menedékkérőt lát el. Az olasz belügyminiszter egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy Olaszország az elmúlt négy évben 654 ezer migránst fogadott be, s sokan közülük menedékjogot is kaptak.

Előzőleg napvilágot látott az az új brüsszeli javaslat, miszerint hatezer eurót fizetnének minden egyes legális menekültért az uniós költségvetésből.

 

(forrás:www.hirado.hu)

AGYHALÁL – Duplájára emelték az óvadékot Gyárfás Tamás ügyében – aki a kétszázmilliót is kifizeti

Tűz Görögországban – a földi pokol képekben