in

Nem igaz a libsi mantra, hogy hátul kullogunk – az októberi bérnövekedéssel a régióban a második helyen állunk Lengyelország mögött, Szlovákia és Csehország előtt

Na, még egy libsi hazugság leleplezve

Budapest, 2015. január 22. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elõadást tart a Világgazdaság gazdasági napilap 2015: Átrendezõdõ piacok, új tulajdonosok címmel megrendezett évindító konferenciáján az Aquincum Hotel Budapest szállodában 2015. január 22-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A KERESETEK NÖVEKEDÉSE ÖSSZHANGBAN ÁLL A KORMÁNY VÁRAKOZÁSAIVAL

A keresetek növekedése összhangban áll a kormány várakozásaival – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) októberi kereseti adataira reagálva.

Hozzátette, hogy a bruttó átlagkereset közelíti a bruttó 300 ezer forintos határt, októberben 295 ezer forintot ért el.

Varga Mihály kiemelte, Magyarország az októberi bérnövekedéssel nemzetközi összehasonlításban a régióban a második helyen áll Lengyelország mögött, Szlovákia és Csehország előtt, és megjegyezte: szeretnék, ha a bérfelzárkóztatás gyorsabb lenne.

A nemzetgazdasági miniszter jelezte, a béremelkedés összhangban van a kormány törekvéseivel és felidézte, hogy a tavaly megkötött bérmegállapodás lehetővé tette a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 25 százalékos emelkedését.

A bérmegállapodás és az életpályamodell további lépései jelentős, 10 százalék feletti reálkereset növekedést eredményeztek az országban – tette hozzá.

Varga Mihály elmondta, az elmúlt 10 hónapban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Nógrád megyékben volt a legnagyobb arányú, 15 százalék feletti a keresetek növekedése, az ágazatok közül pedig az egészségügyben volt a legmagasabb béremelkedés a turizmus, a mezőgazdaság, az építőipar és az ingatlanszektor előtt.
(magyaridok.hu)

Bővül az otthonhoz jutás támogatási rendszere, ha nem a libsik nyernek

Orbán: „Ez a mi földünk, a mi munkánk, minket illet, és nekünk is kell, hogy hasznot hajtson”