in ,

Nem éppen békésen fogadták Vonát Békésen (Videóval!)

Rövid videót kaptunk egyik olvasónktól, amelyen Vona Gábor sajtótájékoztatója ugyan nem hallható, az viszont igen, hogy néhány békési meglehetősen hűvösen fogadta a Jobbik elnökét.

Vona úr, ön már hitelét veszítette fél évvel ezelőtt – mondta egy idősebb férfi Vona Gábornak Békésen, ahol a Jobbik elnöke kedden tartott sajtótájékoztatót. Egy másik férfi a hallgatóságból pedig azt nehezményezte, hogy roma származása ellenére ő miért tartozna a kisebbséghez, ha nemrég diplomázott és nyelveket is beszél. Vona szerint mindenki maga dönti el, „cigánynak vallja-e magát”.

Rövid videót kaptunk egyik olvasónktól, amelyen Vona Gábor sajtótájékoztatója ugyan nem hallható, az viszont igen, hogy néhány békési meglehetősen hűvösen fogadta a Jobbik elnökét. A felvétel tanúsága szerint Vona a cigány kisebbségről is beszélt, ennek kapcsán kapott is egy kérdést az egyik jelenlévőtől. A férfi azt kérdezte a miniszterelnök-jelölttől, hogy roma származása ellenére ő például miért tartozna a kisebbséghez, ha nemrég diplomát szerzett és több nyelvvizsgával is rendelkezik. A videón hallható, hogy Vona Gábor először próbálja figyelmen kívül hagyni a bekiabálókat:

 

Mindenkinek köszönjük, hogy meghallgatott bennünket, és április 8-án szavazzanak a Jobbikra!

– harsogta kezdetben, majd később azt válaszolta a férfi kérdésére: „Ön dönti el, hogy cigánynak vallja-e magát”. Azt már a hirado.hu írta meg, hogy a pártelnök beszéde kezdetén egy nő egy órát tett Vona Gábor elé, amely egy müezzin hangját utánozta, egy fiatal férfi pedig az iszlámhitéről próbálta faggatni. A fórumon részt vevő lakosok emellett a devizahitelesek megsegítéséről kérdezték a politikust.

Ez már nem az első eset, hogy hideg fogadtatásban részesül a Jobbik elnöke: február végén például papírpénzutánzattal dobálták meg pártja szombathelyi kampányrendezvényén. Március elején Marosvásárhelyen, a Színház téren összegyűlt mintegy negyven ember között volt olyan, aki „Allah akbar” kiáltással fogadta a politikust, mások úgy vélekedtek, feszültséget kelt a jelenlétével. Március 8-i makói fórumáról pedig egy Allahu Akbar feliratú VW transporterrel kényszerült távozni Vona Gábor – hogy csak a legemlékezetesebbeket említsük.

 Fotó: Horváth Péter Gyula/PS
(Szecskó Petra, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Külföld – Négy migráns agyonvert egy mozgássérültet

Az Index kommentelői akasztanák a Békemenet vezetőit