in , ,

Nem bírnak magukkal: megint beszólt Szijjártónak az amerikai nagykövet

Most Orbán Viktor posztja szolgáltatta az apropót.

Orbán Viktor minapi, Trumpot kitartásra buzdító posztja miatt szállt bele Szijjártó Péterbe, kedvenc ellenfelébe, David Pressman.

„Harcolj, elnök úr! Veled vagyunk!” – írta Orbán Trumpnak, aki ellen pár napja vádat emeltek, miközben a felmérések szerint vezeti a republikánus oldalon belüli háziversenyt a 2024-es elnökválasztások előtt másfél évvel.

Az amerikai nagykövet megosztotta Orbán Twitter-posztját, amit ezzel kommentált: „Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter néhány hete: Úgy mutatunk tiszteletet, hogy nem avatkozunk bele más országok belpolitikájába, és nem fejtünk ki olyan véleményeket, amelyek befolyásolhatják ezt”.

Pressman és Szijjártó között hosszú hónapok óta dúl a szájkarate, a nagykövet többször is arról beszélt, hogy Magyarország továbbra is a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatja.

„Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban” – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter, hangsúlyozva: „ennek a korszaknak vége van”.

 

 

 

 

 

 

(mandi)

 

 

 

Agyhalál: nekünk van a legidiótább (és leghitványabb) főpolgármesterünk egész Európában – Nézzék ezt a fotót – Elemzés

Végre – Nagy Márton: a kormány az év végére visszavásárolhatja a Budapest Airportot