in ,

Nem az én pápám – Van baj – Ferenc pápa szerint a koronavírus egyik variánsa a nacionalizmus

Ferenc pápa a koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmának felfüggesztése mellett foglalt állást szombaton.

Ferenc pápa a koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmának felfüggesztése mellett foglalt állást szombaton. Mindenki számára biztosítani kell, hogy hozzáférhessen a vakcinához – mondta a katolikus egyházfő a Vax Live nevű jótékonysági koncert nézőihez címzett videoüzenetében. A koncert célja, hogy megünnepelje a reményt, amelyet a koronavírus elleni vakcinák jelentenek az emberek számára, és támogassa az oltóanyagok eljuttatását a rászorulókhoz.

A koncertet május 2-án vették fel a Los Angeles-i SoFi stadionban, és vasárnaptól tekinthető meg több felületen. Üzenetében Ferenc pápa kiemelte: a társadalomnak olyan gyógyírre van szüksége, amely nemcsak a tüneteket, hanem a baj gyökereit is kezelésbe veszi.

A beteg gyökerek közé tartozik az individualizmus vírusa, amely közönyössé teszi az embereket mások szenvedésével szemben

– hívta fel a figyelmet.

 

Ennek a vírusnak az egyik variánsa a nacionalizmus, amely megakadályozza például az oltóanyagok nemzetközi elosztását. Egy másik variánsa az, amikor a piac vagy a szellemi tulajdon törvényeit feljebbvalónak tartjuk a szeretet és az emberiség egészségének törvényeinél

– tette hozzá. A katolikus egyházfő egy befogadó, igazságos és fenntartható gazdasági modell szükségességét hangsúlyozta, majd arról beszélt, hogy a világjárvány mindannyiunkat válságba taszított, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nem leszünk már ugyanazok, mint a krízis előtt: vagy jobban, vagy rosszabbul jövünk ki belőle.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hoppá! Még a liberálisok szerint is csak hatalom nélküli bábként lehetne “miniszterelnök” Karácsony Gergely

Íme Arató Gergely, aki s*gget csinált a szájából