in , ,

Nekiestek Szijjártó Péternek Brüsszelben, kiabáltak a külügyminiszterrel

Eldurvult a Külügyi Tanács június 9-ei választások előtti utolsó gyűlése.

Ahogy arról hétfőn délután beszámoltunk, Szijjártó Péter elfogadhatatlannak nevezte a kötelező európai sorkatonaság bevezetéséről szóló őrült ötletet Brüsszelben, illetve azt álláspontot képviselte, hogy mivel az eszkalációs kockázat sokkal nagyobb, mint valaha, ezért át kell gondolni az Európai Unió stratégiáját az ukrajnai háborúval kapcsolatban. Ennek következtében a német, a litván, az ír, a lengyel és más kollégák is nekiestek az utóbbi üggyel kapcsolatban – olvasható a Magyar Nemzeten. 

És itt hatalmas balhé kerekedett. A német, a litván, az ír, a lengyel és más kollégák estek nekem ebben az ügyben, azonban a pozíciónkat ez nem tudta megingatni, hiába kiabálnak Európa háborúpárti politikusai

– tájékoztatott a tárcavezető, aki szerint a magyar és az európai embereken a sor, hogy június 9-én a háborús hangulatot keltő légkörnek véget vessenek és világossá tegyék, hogy az európai emberek békét akarnak.

 

„Azt gondolják, ha sok irányból kiabálnak, akkor én azt fogom mondani, hogy jó, rendben van. De hát annyira már ismerhetnének minket, hogy ilyen nem fog megtörténni. Gyakorlatilag a mit képzelünk magunkról?, hogy gondoljuk, hogy ezt meg merjük csinálni?, mi lesz itt majd a mi elnökségünk alatt? kérdések hangoztak el” – számolt be Szijjártó az ülésen uralkodó hangulatról.

 

 

(Mandi)

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Friss hírek érkeztek Robert Fico egészségi állapotáról

Bognár Zsolt úgy szétkapta Havas Henriket, mint Morzsikutya a lábtörlőt – Íme a kőkemény részletek