in ,

Neandermüller: Nem az iszlám okoz veszélyt.

Nem hát, persze…

NIEDERMÜLLER: NEM AZ ISZLÁM OKOZ VESZÉLYT

Niedermüller Péter szerint a bevándorlás- és iszlámellenesség, valamint a balliberalizmussal szembeforduló ideológia sokkal veszélyesebb az európai demokráciára, mint az iszlám terrorizmus. A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke minderről kétoldalas esszében fejtette ki véleményét még 2011-ben.

A Pedagógusok Lapjában Niedermüller arról értekezik, hogy érthetetlen számára az iszlamofóbia elterjedése, hiszen az oslói vérengzés elkövetője, Anders Breivik is kereszténynek és konzervatívnak vallotta magát, és jól látható, hogy az arab muszlimok békések azokhoz képest, akik például „irracionális módon gyűlölik a kommunistákat”.

A DK európai parlamenti képviselője úgy véli, hogy „Oslo tanulsága elsősorban nekünk szól”, magyaroknak, szavai szerint ugyanis nincs még egy olyan európai ország, ahol a hivatalos, kormányzati politikának oly mértékben része lenne a balliberalizmussal szembeni gyűlöletkeltés, mint hazánkban.

Niedermüller Péter eddigi európai parlamenti tevékenysége során leginkább a magyar kormánnyal szemben fogalmazott meg kritikát. 2014-ben az uniós források felhasználása területén kötötte volna meg a magyar kormány kezét, ahogy tavaly azért lobbizott Brüsszelben, hogy Magyarországot megbüntessék. A betelepítési kvóták létezését eltagadó politikus 2017-ben azt is kijelentette, hogy véleménye szerint a bevándorlás és a terrorizmus között nincs kapcsolat.
(Jurák Kata, magyaridok.hu)

A kerítés miatt támadja Magyarországot a Transparency International – Szijjártó reagált

(videó) Tahi Tóth László: ˝Én nem tudtam, hogy engem ennyien szeretnek…˝