in ,

Nálunk először! Ami a libsi médiából tuti kimarad! – EGÉSZSÉGÜGYI FEJLESZTÉSEK MAGYARORSZÁGON, 2010 óta – Második rész

A Mohácsi Kórházban mintegy 1,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg európai uniós forrásból.

BARANYA MEGYE : MOHÁCS
(10/2. megyerész)

A Mohácsi Kórházban mintegy 1,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg európai uniós forrásból. A kórház „B” épületét teljesen felújították.
A földszinten a gyermekgyógyászati osztály és a kardiológiai szakrendelők, az emeleten pedig a belgyógyászati és a kardiológiai osztályok újultak meg, a fejlesztés keretében megépített új emeletre a neurológiai osztály került.
Az épület alagsorában modernizálták az intézeti gyógyszertárat, a személyzeti éttermet és a szociális helyiségeket, továbbá épületgépészeti rekonstrukció is megvalósult.
A részlegesen felújított „A2” épület alagsorában korszerű központi sterilizálót alakítottak ki.
A földszinten CT- (computer tomográf) és két ultrahangkészülék befogadásához szükséges belső átalakítás történt.

-2011-től az intézményben már számtalan fejlesztés, illetve pályázat valósult meg, többek között megújult a Sürgősségi Betegellátó-, a Gasztroenterológiai- és a Szülészeti Osztály.
A Szülészeti Osztályon bemutatkozott az alternatív szülőszoba, mely azóta is nagy sikernek örvend.
-2012-ben átadásra került az országosan is egyedülálló speciális rehabillitációs park, mely a haemophiliás, vagyis vérzékenységben szenvedő gyermekek és felnőttek, valamint a mozgásszervi rehabilitációs kezelésen részt vevő betegek számára biztosítja a teljesebb élethez jutás lehetőségét.
-2013-ban kisebb beruházás keretében átadásra került a Szülészeti és Sebészeti Osztályok zökkenőmentes megközelíthetőségét lehetővé tevő lift, ami 40 millió forintból valósult meg.
-2015-ben napkollektorokat is telepítettek az intézmény épületeinek tetejére.
-2016-ban átadásra került a megújult Neurológiai-, Belgyógyászati-, Kardiológiai- és Gyermek Osztály pavilonja is, melyre 700 millió forintot fordítottak.

Bővítették a sürgősségi részleget, ahol gyermeksürgősségit is kialakítottak. Fedett mentőbeállót, helikopter-leszállót építettek, valamint korszerű műszereket vásároltak. Az egység fejlesztése, műszerparkjának cseréje mellett az intézményen belül helyezték el az alapellátás központi ügyeletét is.
Az intézmény 163 millió forintot fordíthatott egyebek mellett egy új röntgen-, lélegeztető- és altatógép vásárlására.
Infokommunikációs beruházásra is sor került, ennek lényege, hogy a kórház, a mentőállomás, az alapellátás, illetve a pécsi klinikák között online kapcsolat épül ki.

Hegedűs Magdolna összeállítása

mindenszo.hu

Kőkeményen kiálltak a külföldi kommentelők Orbán mellett

Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek, Magyarország, és a Kárpát-medence legnépszerűtlenebb politikusának