in ,

Nagyon várjuk már ezt a filmet! Trianon 100 – mutatjuk a történelmi dráma első előzetesét – Videó

Új történelmi dráma készült a trianoni békeszerződés századik évfordulójára.

Új történelmi dráma készült a trianoni békeszerződés századik évfordulójára. A film Apponyi Albert gróf beszédét dolgozza fel. Mutatjuk az első előzetest. 

Ha Magyarországnak választania kellene a béke elfogadása vagy aláírásának visszautasítása között, „úgy tulajdonképpen azt a kérdést kellene feltennie magának: legyen-e öngyilkos azért, hogy ne haljon meg” – mondta Apponyi Albert gróf híres beszédében a trianoni békedelegáció vezetőjeként száz évvel ezelőtt. Mint arról korábban beszámoltunk, a békediktátum aláírásának századik évfordulójára új történelmi dráma készült A beszéd címmel, mely Apponyi gróf felszólalásának dramatizált, történelmileg hiteles, filmes rekonstrukciója.

 


A film alkotói azt tűzték ki célul, hogy a felszólalás filmes verziójávala lehető legszemélyesebb képet adják arról, mit jelentett a trianoni békeszerződés aláírása a magyar államférfiaknak és a népnek. Száz éve gyászszünetet rendeltek el, megkondultak a harangok és a zászlókat félárbocra eresztették – a vesztes világháborút követően a magyar békedelegáció aláírta a trianoni békeszerződést, és ezzel Magyarország elszenvedte történetének egyik legsúlyosabb traumáját.

(origo.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

A kormánynak elege lett! Jön az iskolaőrség! A büntethetőség korhatára meg 12 év lesz bizonyos estekben

Lehet a magyaroktól bocsánatot kérni! Varga Judit: Magyarország uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet