in ,

Nagyon nagy baj lehet – Háborús figyelmeztetés: Biden visszatért a Fehér Házba, megszakítva a hétvégét a háborús veszély miatt

Az amerikai elnök Delaware-ben töltötte volna a hétvégét, de szombaton visszatért Washingtonba, hogy konzultáljon a nemzetbiztonsági csapattal.

A Fehér Ház szombaton kora délután bejelentette, hogy 

Joe Biden visszatér Washingtonba, hogy konzultáljon nemzetbiztonsági csapatával a közel-keleti eseményekről, az Izrael és Irán között növekvő feszültség miatt.

Az amerikai elnök a hétvégét Delaware államban, Rehoboth Beach-i rezidenciáján töltötte volna, de a rendkívüli helyzet miatt megszakította hétvégi programját.

További Külföld híreink

  • Órák kérdése egy újabb háború?

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Joe Biden amerikai elnök pénteken arról beszélt újságíróknak, hogy Irán hamarosan megtámadja Izraelt.

Úgy fogalmazott, hogy az offenzíva inkább előbb, mint utóbb fog bekövetkezni, de megjegyezte, hogy a titkos információkat nincs módjában megosztani.

Hangsúlyozta azt is, hogy az Egyesült Államok elkötelezett Izrael védelme iránt. Kijelentette: „Irán nem ér el sikert”. Arra a kérdésre, hogy mit üzen Iránnak, az elnök annyit mondott, „Ne!”, amivel arra utalt, hogy ne lépjék meg, amit terveznek.

Korábban John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője arra figyelmeztetett, hogy az Izrael elleni iráni támadás lehetősége életképes maradt a Washington vezette erőfeszítések ellenére, beleértve a Teheránhoz intézett brit és német felhívásokat is, hogy elrettentse Teheránt a közel-keleti konfliktus komoly eszkalációjától, emlékeztet a The Guardian brit lap.

Mint ismert,

Irán legfőbb vallási és politikai vezetője szerdán megismételte ígéretét, hogy Izrael megtorlásra számíthat a két iráni tábornok szíriai meggyilkolása miatt.

Teherán bosszút esküdött Izrael ellen a múlt héten Szíriában végrehajtott légicsapás miatt, amely egy iráni diplomáciai komplexumot vett célba Damaszkusz fővárosában. A légicsapásban az Iszlám Forradalmi Gárda hét tagja, köztük két legfelsőbb parancsnok vesztette életét.

Háborús aggodalmak Európában

A német külügyminisztérium pénteken felszólította Iránban tartózkodó állampolgárait, hogy hagyják el az országot. Berlin hangsúlyozta, előfordulhat, hogy a Teherán és Izrael közötti feszültség hirtelen eszkalálódik, valamint fennáll a németek önkényes letartóztatásának veszélye Iránban. Hollandia pedig azt jelentette be szombaton a közelegő háborúra hivatkozva, hogy bezárja teheráni nagykövetségét.

Az Austrian Airlines, az utolsó nyugat-európai légitársaság, amely Iránba indított járatokat, pénteken közölte, hogy április 18-ig felfüggeszti valamennyi Bécsből Teheránba tartó járatát, válaszul a térségben tapasztalható fokozódó feszültségekre

– figyelmeztet a Wpolityce.pl.

Az osztrák külügyminisztérium pénteken szintén felszólította Iránban tartózkodó állampolgárait, hogy hagyják el az országot.

(magyarnemzet.hu)

 

 
 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

     


Somkuti Bálint: már zajlik a harmadik világháború

Orbán Viktor Marokkóban: béke kell! + videó