in ,

Nagyon jó hír a magyaroknak! Irdala.hu – 6 hónappal meghosszabbíthatják az aláírásgyűjtést

Az Európai Bizottság javaslata alapján 6 hónappal meghosszabbíthatják az aláírásgyűjtést az európai kisebbségek védelme érdekében.

Az Európai Bizottság javaslata alapján 6 hónappal meghosszabbíthatják az aláírásgyűjtést az európai kisebbségek védelme érdekében. A kezdeményezést a Székely Nemzeti Tanács indította el. Magyarországon már május elején megvolt a szükséges 1 millió aláírás, de még négy uniós országban is támogatókat kell szerezni. Brüsszelből Zöldhegyi Katalin tudósított.

Zölhegyi Katalin kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Európai Bizottság a koronavírus-járvánnyal, illetve az azt övező kijárási korlátozásokkal indokolta az aláírásgyűjtés meghosszabbítását. Ezek miatt pedig kampányt nem lehetett folytatni.

A tudósító emlékeztetett arra, hogy a kezdeményezés célja, hogy az Európában őshonos kisebbségek közvetlenül kapjanak uniós forrásokat, vagyis, hogy a kohéziós támogatások terén kiemelten kezeljék a szóban forgó régiókat.

Elhangzott, hogy Magyarországon már május elejére összegyűlt egymillió aláírás, de Szlovákiában és Romániában is átlépte az aláírók száma a népesség arányában megállapított nemzeti minimum értéket.

Ahhoz azonban, hogy a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése sikeres legyen, még négy ország támogatása szükséges. Németországban és Ausztriában már el is kezdődött az aláírásgyűjtés – mondta el Zöldhegyi Katalin.

 

(hirtv.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

A Knézy Jenős Gurmai Zita videónk hatalmasat futott a magyar médiában! – Videó

Gajdics Ottó a diktatúrázó, ostoba ellenzékről