in ,

Nagy Ervin TÍZPONTOS kérdése: a nyári szünetben senki sem aggódott az oktatásért?

Kezdődik az iskola, kezdődnek a kormányellenes demonstrációk – pedagógustüntetésbe csomagolva.

„Van egy hangos kisebbség, akik nagyon nem akarnak tanítani; és van egy másik még kisebb kisebbség, jobbára budai véndiákok, akik meg a tanulást akarják megúszni. Inkább Soros-pénzekből (nem kisládikákba dobált adományokból), politikai aktivistaként csinálják a fesztivált és várják az Orbán-kormány bukását. És persze vannak a tanácstalan baloldali politikusok, akik jobb híján kimennek az utcára, morgolódnak, méltatlankodnak, káromkodnak és lőnek néhány szelfit – mintha lenne valami elképzelésük Magyarország jövőjéről. Politikai pótcselekvés, cinikus magatartás, Orbán Viktor dehumanizálása és a fülünket bántó vulgáris hangnem. Kezdődik!

KAMUTANÁROK, VÉNDIÁKOK, KORMÁNYELLENES SHOW

Szeptember elseje, kezdődik a tanév, s mintha mi sem történt volna a nyáron, ugyanott folytatja a pedagógusok hangos kisebbsége és a kamutanárok egy csoportja, illetve a jól érzékelhetően aktivista kiképzésen részt vett véndiákok kicsiny része, mint ahol tavasszal abbahagyták. Azóta persze a tanárok egy része már nem tanár (sokan előtte sem voltak már azok), a diákok is elballagtak (vagy évet halasztottak), de az oktatásért továbbra is aggódnak. Nem úgy, mint a vakáció alatt, mikor egyébként sem kellett dolgozni, vagy tanulni.

Országos tanévnyitó címmel szervezett demonstrációt péntek délutánra a Kossuth térre az Egységes Diákfront (EDF), amelyhez más civil szervezetek, köztük a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Civil Bázis is csatlakoztak. A szervezők a programot a szeptember 15-i, nagyobbnak szánt, tüntetés előkészítő eseményeként harangozták be. Nos, annyira előkészítőnek sikerült a tüntetés, hogy alig százan jelentek meg. Azután jött a szokásos forgatókönyv: politikai showműsor, zenekarok és performansz – hátha szexi és vonzó lesz a diákoknak. Ránézésre nem kis pénzből, profi színpadtechnikával, Soros-pénzekkel megtámogatva.”

 

– írja Nagy Ervin

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Ettől aztán mindjárt bukik a Zorbán – Akcióban a Momentum: most a Belügyminisztérium előtti járdát fújták le + Mindenszo.hu kommentár

A teljes elhülyülés jelei mutatkoznak a baloldalon – Fordulat! Összekeverte a levelezését, megköveti Ujhelyit Farkasházy, de a SzázSzóra akkor sem megy el