in ,

Nagy Ervin, bocs, de ezúttal nem leszek udvarias veled – Bognár Zsolt írása

Eleddig ugyan – bár nem kevés szégyenérzettel – úgy voltam Nagy Ervin közéleti megnyilvánulásaival, hogy az ügyeletes bohóc szerepét is el kell játszania valakinek.

Eleddig ugyan – bár nem kevés szégyenérzettel – úgy voltam Nagy Ervin közéleti megnyilvánulásaival, hogy az ügyeletes bohóc szerepét is el kell játszania valakinek. Amennyiben erre van indíttatása, ám tegye.

Ford Mustangos ,,szerénysége”, pisikásás hőzöngése, majd kijózanító észhez térítése a számára valóban bevizeléssel felérő lekáózása után eddig részét képezte az önmagáról kialakított macsó-nyúlbéla tengelynek.
Az elmúlt napok történései viszont olyan helyzetet eredményeztek a nagyervines karrierépítésben, ami meghaladja az elnéző mosollyal elintézhető legyintésem gesztusát.
Igen, a balos színművész Magyar Péter újsütetű Sancho Panzájaként lépett az eddigi háttér-jogász és műkedvelő társulatának gördülő színpadára.
Ez szíve-joga! Mindenki olyan szerepet vállal, amiből hite szerint a legtöbbet tudja kihozni.
Viszont!

A kormány-döntögető La Mancha prókátorról ugyanis szivárogni kezdtek saját volt feleségének társkapcsolati emlékei, amelyeket Nagy Ervin is olvashatott. Éppen ezért csak annyi a kérdésem, hogy azok ismeretében, ő, mint az emberi lélek árnyalatainak színészi szakmánkból fakadó ismerője, hogy volt képes a kedd esti Magyar által szervezett tüntetéshez a nevét adni, ott megjelenni? Nem sül le a képéről a bőr, hogy Varga Judit nem első, nem második és remélhetőleg nem utolsó fájdalmas családi kitárulkozása után ott ugrál Magyar körül, mint annak hű ölebe? Mi jelenti a garanciát számára, hogy a volt igazságügy miniszter és volt férje egymásnak merőben ellentétes állításai közül Magyar Péter szavainak és nem Varga Judit állításainak ad hitelt ebben a mindenképpen szomorú történetben?

Visszaadom a saját színész diplomámat, ha Varga Judit megszólalásairól az derülne ki, hogy konspiráltak és egy kormányzati függésben tartott ember kizsarolt nyilatkozatai.
Ellenkező esetben kérdezem, Nagy Ervinnek van-e felajánlása? Ha a volt miniszterről annak jobboldali elköteleződése okán hiszi, hogy csakis a kiugrott férj szavai lehetnek azok, amik megkérdőjelezhetetlenek, akkor vékony jégre tévedt, ami ha beszakad, onnan kimászni és felállni már közel sem lesz olyan könnyű, mint Árpa Attila szolid, de eligazító maflásából.
Magyar politikai vonatkozású állításairól nem véletlenül, egyetlen szót sem ejtettem. Az nem bulvár. Találgatni meg felesleges. Várjuk ki a végét.

Mindenesetre az ,,aki mondja másra, az mondja magára” igazsága előbb vagy utóbb, de visszahull, ez alól még Nagy Ervin se lesz kivétel.
Az ,,Odakinn, most szörnyek járnak” balos szlogenje úgy érzem, hogy a szemünk előtt fogja megtalálni méltó alanyait.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 
 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Hont András megkezdte Magyar Péter megtrollkodását: végtére is mi van abban, ha valaki egy orbánistát könyvekkel dobál?

Agyhalál – A Telex.hu olvasói röhögnek a kapcsolati erőszakon – Ez a színvonal a Telex olvasóinál – 4 ezer röhögő fej