in ,

Nagy a baj! Elrendelték a nyomozást az ellenzék kampánypénzei miatt

Sikkasztás és pénzmosás gyanújával kezdett nyomozásba a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, ismeretlen tettes ellen – tudta meg a Mandiner.

Már a rendőrségnek is gyanús a bukott ellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter mozgalmához a kampány során érkezett milliárdok eredete.

Ahogy mi is megírtuk, az ügyben Tényi István szeptember elején tett közérdekű bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, miután Márki-Zay Péter

elismerte, hogy a választási kampány során több száz millió forint adományt kaptak az USA-ból
az Action For Democracy szervezeten keresztül. A szervezet később összesküvés-elméletnek nevezte és tagadta, hogy beavatkozott volna a magyar választásba.

Ezt a később a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom által nyilvánosságra hozott elszámolás is alátámasztotta, a Kontra által készített és általunk is idézett összesítés szerint az USA-ból Márki-Zay Péterékhez

összesen 1,8 milliárd forintnyi adomány érkezett a kampány során.
Ahogy a Mandiner először megírta, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda először feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, a jelek szerint viszont most már elég információ gyűlt össze a nyomozás megindításához.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata a Manidner kérdésére ugyanis közölte: az ügyben

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
Múlt héten Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be, hogy az ügyben kezdeményezik a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívást. Ahogy fogalmazott: „az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben”.

Márki-Zay ugyanakkor azt mondta az ATV-nek, hogy nincs takargatnivalója. Ahogy fogalmazott, büszke arra, hogy szerinte ugyanúgy kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatást Amerikából, mint ahogy megfogalmazása szerint Szent II. János Pál pápa Nyugatról támogatta a kommunista pártállam ellen küzdő lengyel Szolidaritás mozgalmat a 80-as években.

 

(mandiner.hu)

 

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Jakab Péter baseball ütővel ment a Parlamentbe – Ez nyílt fenyegetés

Orbán Viktor felvette a kapcsolatot a győztes jobboldali pártvezetőkkel