in ,

Na végre! Terrorszervezetté nyilvánítják az Antifa csoportokat! Videó

Donald Trump amerikai elnök vasárnap jelentette be, hogy az Egyesült Államok kormánya terrorszervezetekké fogja nyilvánítani a szélsőbaloldali antifa csoportosulásokat.

A bejelentést megelőzően az elnök már tett arra említést, hogy többek közt ezeket a szélsőbalos csoportokat okolja a George Floyd halála után egyre erőszakosabbá váló tüntesékért.

 

 

Egyelőre nem tisztázott, a békésnek induló megmozdulásokból hogyan lettek gyújtogatásokkal és fosztogatással teli, erőszakos cselekmények az ország számos pontján.

A minnesotai államügyész, Keith Ellison azt nyilatkozta a Fox News hírcsatornának: bizonyítékai vannak arra, hogy a szövetségi államon kívül érkezők is bekapcsolódtak az erőszakos megmozdulásokra Minneapolisban, ahol a sajnálatos haláleset bekövetkezett. Az államügyész azt azonban nem árulta el, milyen konkrét ideológia alapján szereveződött csoportokról van szó.

 

A szenátus két republikánus tagja, Bill Cassidy és Ted Cruz már 2019-ben beadott egy törvényjavaslatot az antifa csoportok terrorszervezetté nyilvánítása érdekében, akkoriban a szélsőbaloldali szerveződések az Egyesült Államok Bevándorlási és Határvédelmi Hivatalának (ICE) munkatársait és Andy Ngo újságírót fenyegették meg.

 


 

(demokrata.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Hősök napja! Már 1 millióan látták a Nándorfehérvári diadal kisfilmjét – Videó

Gyújtogatott a demokrata csürhe a Fehér Ház környékén, Washingtonban