in

Na végre! – Nyomozás indulhat az ellenzék szerdai parlamenti rendbontása miatt

Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tett feljelentést a szerdai botrányos parlamenti ülés kapcsán a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) Tényi István

Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tett feljelentést a szerdai botrányos parlamenti ülés kapcsán a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) Tényi István. Az ismert feljelentő azért lépett, mert Latorcai Jánost (KDNP) fizikai erővel akadályozták az ellenzéki képviselők, hogy az ülésvezetést megkezdje. A rendbontás az utcán is folytatódott, amelynek következtében öt rendőr megsérült. Az ügyészség várhatóan ezzel összefüggésben is vizsgálódni fog.

Ismert, szerdán elfoglalta a házelnöki pulpitust, szirénázott, fütyült, lármázott az ellenzék a parlamentben, hogy így akadályozza meg a munka törvénykönyve módosítását, amelyet végül elfogadtak a kormánypárti képviselők. Kövér László hiába kérte az elnöki emelvényt és a szónoki pulpitust elálló ellenzéki képviselőket, élükön a párbeszédes Tordai Bencével, hogy a rendzavarást hagyják abba, garantálják az Országgyűlés alkotmányos működését. A házelnök végül a saját helyéről nyitotta meg az ülést, amelynek levezetésével Latorcai Jánost bízta meg.

Tényi István a portálunknak is eljuttatott feljelentésében azt írta, az ellenzéki rendbontás akár kimerítheti a hivatalos személy elleni erőszak gyanúját, amit arra alapoz, hogy „az ülésvezetésre kijelölt Latorcai Jánost fizikai erővel megakadályozták ellenzékiek, hogy az ülésvezetést megkezdje”. 

Békés tüntetők Budapesten. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A rendbontás az utcán folytatódott, mivel a baloldali pártok felhívására néhány százan az utcára mentek , hidakat szerettek volna foglalni, Fidesz-székházat megtámadni, végül a Kossuth téren az Ország Karácsonyfáján álltak bosszút. Az Index és a Népszava élő videótudósítása és a helyszínen tartózkodó kollégáink szerint a tüntetők “Pribékek, fasiszta pribékek, azok vagytok”,“Rabszolgák”“Rohadt geci rendőrök” mellett egyéb válogatott szitkokat szórtak a munkájukat végző egyenruhásokra. A dühöngők egy része a Deák tér felé indulva rongálta tovább a közterületeket a hajnali órákban. A koronát ellopni akaró, önmagukból kivetkőzött embereknek a háttérből több politikus, köztük Szél Bernadett, az LMP egykori kormányfő-jelöltje is drukkolt. Végül 34 embert állítottak elő, 20 személyt garázdaság, 5-öt lopás miatt. Öt rendőr is megsérült, akiknek ügyében Tényi a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez (BNYÜ) fordult, ugyancsak hivatalos személy elleni erőszak gyanújával.

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az ellenzék gyújtogat, a kormány dolgozik – Fejlesztik Salgótarján 150 éves kórházát

Elég volt! Az elkapott, romboló 30 csürhét több évre börtönbe, az ellenzéki rendbontóktól meg elvenni a mandátumot!