in , ,

Na végre – Merkel végleg becsicskulhat

Két nap telt el azóta, hogy a német kancellár hatalmas pofont kapott saját párttársaitól és szövetségeseitől, amikor leváltották a CDU-CSU frakció éléről egyik legnagyobb bizalmasát

Egyre több ember szerint a bukás felé halad Merkel

 

Két nap telt el azóta, hogy a német kancellár hatalmas pofont kapott saját párttársaitól és szövetségeseitől, amikor leváltották a CDU-CSU frakció éléről egyik legnagyobb bizalmasát. Azóta egyre többen fogalmazzák meg, hogy Angela Merkel elindult egy olyan lejtőn, amelynek vége a teljes bukás lehet.

 

Nem sokkal a CDU-CSU új frakcióvezetőjének kinevezése után Ralph Brinkhaus máris éles bírálatot fogalmazott meg Angela Merkel német kancellár politikája ellen a Die Welt német napilapnak adott interjújában.

Ralph Brinkhaus egyértelművé tette, hogy szakít elődje, a frakciót 13 éven át – Merkel első megválasztása óta – irányító Volker Kauder politikájával. A szavazáson őt támogató további 125 CDU-CSU képviselő is változást akar a párt irányvonalában.

Egyszerűen a többség a kereszténydemokrata unió megújulására akar szavazni – értékelte a történteket a kisebbik párt, a CSU frakcióvezető-helyettese.

Egy a CDU belügyeiben jártas tanácsadó arra figyelmeztetett: Merkel legfőbb bizalmasának leváltása a frakció éléről csak az első volt a küszöbön álló változások sorában. Hamarosan újabb átalakulások jöhetnek a frakcióban.

Az M1-nek nyilatkozó szakértő pedig arról beszélt, a pártszövetség keddi döntése azt jelzi, hogy Angela Merkel pályafutása is a végéhez közeleg, mert már saját pártjával sem találja meg a közös hangot. Törcsi Péter úgy fogalmazott: annyira meggyengült a kancellár tekintélye, hogy amit eddig megszerzett, az is odaveszett.

Az ellenzéki Alternatíva Németországért elnöke azt mondta: a koalíció keddi döntése azt mutatja, hogy a Merkel-kormánynak a vártnál gyorsabban vége lehet. Az ellenzékből rögtön fel is vetették: Merkelnek meg kell fontolnia a bizalmi szavazást. Angela Merkel ezt visszautasította.

„A demokrácia már csak ilyen, olykor veszítünk, mint most is. Nincs értelme ezt szépíteni. De a CDU-CSU frakcióval továbbra is szeretnék együtt dolgozni, és támogatni fogom Ralph Brinkhaust, ahol csak tudom” – reagált Angela Merkel az új frakcióvezető kinevezésére, de az jelzésértékű volt, hogy nem állt ki vele közös sajtótájékoztatóra.

 

A német gyáriparosok szövetsége közben figyelmeztetett: a német gazdaság teljesítménye idén elmarad korábbi várakozásaiktól, többek között azért is, mert a kormányzat képtelen volt megfelelően kezelni a migránsválságot Németországban és az integráció is csődöt mondott.

A szervezet elnöke pedig jelezte: az üzleti hangulatnak nem kedveznek a koalíción belüli csatározások. Ahogy az a kilátás sem, hogy akár rosszabbra is fordulhat a már most bizonytalan politikai helyzet, sőt a koalíció is darabokra hullhat Németországban.

 

 

(forrás:www.hirado.hu)

Nem stadion – Másfél év alatt elkészül a Lánchíd és a Váralagút felújítása is

Botrány – Mecset lett egy hamburgi templomból