in ,

NA VÉGRE! – Lemondott Lakatos Béla, Ács botrányhős polgármestere

Távozik posztjáról augusztus végén Ács botrányhős polgármestere

Távozik posztjáról augusztus végén Ács botrányhős polgármestere, Lakatos Béla, aki a hétfői rendkívüli képviselőtestületi ülésen jelentette be döntését, és távozását ezúttal nem kötötte extrém feltételekhez.

Bár Lakatos már több alkalommal belengette lemondását, helyi információink szerint azt most már komolyan lehet venni. Lakatos Béla körül vélhetőleg elfogyott a levegő, és már korábbi helyi szövetségesei sem támogatják.

A minősíthetetlen viselkedéséről elhíresült földesúr viselt dolgaihoz pártja, a Momentum ezidáig egyetlen megjegyzést sem fűzött.

 

 

Lemondott a minősíthetetlen viselkedéséről, és a közpénzek kezelésének sajátságos értelmezéséről elhíresült ácsi polgármester, aki a hétfőre összehívott rendkívüli képviselőtestületi ülésen jelentette be elhatározását – tudta meg a PestiSrácok.hu. Lakatos Béla augusztus végéig látja el a tisztségét, és ezúttal nem állt elő extrém követelésekkel azért, hogy távozzon posztjáról. Bár Lakatos a portálunkon megjelent több riport után veszélyesen megfenyegetett több, a tevékenységeit kritizáló ácsi embert, a jelek szerint az egyébként minden devianciával szimpatizáló pártja, a Momentum jelenleg is kiáll mellette, a földesúrként viselkedő polgi továbbra is a társaság vidéki tagozatának arca, illetve megmondóembere.

Mint arról beszámoltunk, Lakatos már többször belengette, hogy lemond a polgármesterségről, miután kitudódott, hogy minősíthetetlenül viselkedik a helyiekkel, és a munkatársaival, távozását azonban rendre olyan feltételekhez kötötte, mint például, hogy hivatala elvesztése után is megkapja a tiszteletdíját, illetve továbbra is korlátlanul használhassa a szolgálati autóját, amelynek költségei a város büdzséjét terhelik.

A településen komoly feszültségeket keltettek azok a már a laikusoknak is elsőre kamunak látszó beruházások, amelyek az ácsiak értesülései szerint rendre a Lakatossal lojális embereknek kedveztek. Néhány hete a PestiSrácok.hu a helyszínen forgatva mutatta be az olyan beruházásokat, mint az ötvenmillió forintos költséggel felújított, omladozó orvosi rendelő, vagy az egy rét közepén található, szinte megközelíthetetlen, másfél méteres gyommal benőtt uniós játszótér.

Ácson néhány hete parázs hangulatú lakossági fórumon sorolták fel a helyiek azokat a jelenségeket, amelyeket Lakatos Béla polgármesterségének időszaka fémjelez. A felszólalók többsége a korrupciógyanús ügyek mellett leginkább a városvezető viselkedését említette panaszaiban, amelyek már nemcsak a felnőttekben, hanem a gyermekekben is félelmet keltettek.

A PestiSrácok.hu tudósításait Lakatos a Fidesz támadásának tulajdonította, kritikusait pedig fideszbérenceknek minősítette, majd többeket veszélyesen – kiadós verést kilátásba helyezve – meg is fenyegetett Facebook-bejegyzéseiben, e dokumentumok portálunk rendelkezésére állnak.  Bár a polgármester hasonló megnyilvánulásai miatt feljelentést még senki nem tett az érintettek közül, információink szerint többen egy pertársaság megalapításába fogtak, amelyet a polgármester által elkövetett fenyegetésekre, sértegetésekre válaszul hoznak létre a jogorvoslat reményében.

Bár Lakatos Béla lemondása ezúttal komoly döntésnek tűnik, nem tudni, hogy az esetleges későbbi felelősségre vonása esetén újra hivatkozna-e arra, hogy polgármesterségének utolsó szakaszában pszichiátriai gondjaira hivatkozva hárította el az olyan nyilvános szerepléseket, amelyek összefüggésben vannak a tisztségével, és feladatai közül is csak azokat látta el, amelyekhez gazdasági érdeke fűződött. Lakatost a hivatkozott mentális gondjai ugyanakkor nem akadályozzák meg abban, hogy a Momentum rendezvényeinek egyik arca legyen, a párt kommunikációs stratégiájában ő a „vehemens vidéki polgi”.

Lakatosnak a testületi üléseken, illetve más nyilvános alkalmakkor tanúsított viselkedése először Ácson, majd az egész országban botrányt okozott, a Momentumnak azonban ezekhez az esetekhez ezidáig még csak egy kommentárja sem volt.

Fotó: Index

(forrás: Csibra Tibor, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

AZ OLASZOK TOVÁBB SZIGORÍTANAK – A migránsok ellátásán spórolna az olasz kormány

NEM STADION! – A Bosch 37 milliárd forintos beruházást indít Budapesten