in ,

Na végre! – Félmilliós büntetést kaphat az Országgyűlés tekintélyét lejárató Tordai

Csütörtökön tárgyalja a Házbizottság Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője legutóbbi botrányos viselkedésének ügyét

Csütörtökön tárgyalja a Házbizottság Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője legutóbbi botrányos viselkedésének ügyét – tudta meg az Index.hu. Kövér László házelnök akár félmillió forintos büntetés kiszabását is méltányosnak tartaná, tekintettel arra, hogy az Országgyűlés ülésein viselkedni képtelen Tordai nem mellesleg a Parlament jegyzője is.

 

Az Index.hu információi szerint 504.900 forintra büntetné Kövér László házelnök a Párbeszéd képviselőjét, Tordai Bencét, mivel a politikus egy korábbi ülésen bohócnak nevezte a legfőbb ügyészt, valamint bohócorrot vitt neki. Tordai elmés ötletét annak tulajdonította, hogy a legfőbb ügyész szerinte nem adott kielégítő választ az Elios-ügyben feltett kérdésére.

Kövér László indoklása szerint a vélemény kifejtésének e „nonverbális módja megsértette az Országgyűlés rendjét”. Mint a házelnök kifejtette,

az Országgyűlés tekintélyének súlyos sérelme is megállapítható, hiszen a nagy nyilvánosság előtt tanúsított provokatív magatartás alkalmas volt arra, hogy jelentős mértékben csorbítsa a plenáris viták – közügyek megvitatásához méltó – színvonalába vetett közbizalmat.

A csütörtöki házbizottsági előtt tárgyalt ügyben Kövér László „figyelembe vette a házszabályi rendelkezések megsértésének súlyát, és azt is, hogy Tordai a parlament jegyzője”.

Forrás: index.hu/hvg.hu; fotó: MTI

 

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agynéma ellenzék – Elképesztő reakciókat váltott ki az ellenzékből az új nemzeti konzultáció

Agybaj – Gruevszki helyett migránsokat fogadna be az ellenzék, mert ők valóban oltalomra szorulnak