in , ,

NA VÉGRE! – Elfogták a magyar kamionost megtámadó migránsokat

Nem hivatalos rendőrségi információk szerint előállítottak két illegális bevándorlót annak a magyar kamionsofőrnek az ügyében, akit egy belga autópálya melletti parkolóban támadtak meg a múlt héten.

Az Origo információi szerint a migránsok egy román sofőrt meg is késeltek. A megsebesített kamionsofőr ügyében előállítottak szudáni vagy eritreai állampolgárok lehetnek, akik az Egyesült Királyságba akartak eljutni.

Fotó: AFP

A támadásnak a magyar külügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint egy sérültje is van, egy román állampolgárságú sofőr, aki a kezén sérült meg. A megtámadottak között volt a magyar sofőr is, aki a rendőrség információja szerint nem sérült meg, de az útlevelét ellopták. A sofőr sietett, a történtek után már tovább indult Németországba. Nem is kért segítséget a brüsszeli nagykövetségtől, de a külügy értesítette az esetről a németországi konzulátust – írja a portál.

A megtámadott magyar kamionsofőr ismerőse szombaton kereste meg az Origót, azt állítva, hogy a sofőr éppen pihent, amikor migránsok bemásztak a kamionjába, és megfenyegették egy késsel. Arra riadt fel álmából, hogy a kamion fülkéje erősen mozog.

Mire kinyitotta a szemét, fekete bőrűek nyomultak a fülkébe. Az elsőt kirúgta a fülkéből, de a mögötte lévő késsel támadt rá”

– mondta a portálnak a sofőr ismerőse.

Ezután verekedni kezdtek, a késes férfi kizuhant a fülkéből, de újabb támadók jelentek meg az ajtóban és ráüvöltöttek:

Money, telephone!”

A férfi a dulakodás közepette hozzájuk vágta a kistáskáját és mindenét, ami a keze ügyébe került. A támadók erre elszaladtak és magukkal vitték az iratait, pénzét, valamint a telefonját is. A sofőr röviddel ezután kimerészkedett a kamionjából és látta, hogy egy másik megtámadott sofőr megsérült, vérzik. Azonnal segítséget kért – írja az Origo.

 

(Bertha László, 888.hu)

Ugyebár minden szavazó spórolt, nemcsak a Fideszes – Ezermilliárdot spóroltak a magyar családok a rezsicsökkentés bevezetése óta

Orbán: „Együtt harcolunk és együtt imádkozunk”