in ,

Na, végre! Beperelte a Ryanairt egy fogyasztóvédelmi egyesület

Ha az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület megnyeri a pert, reményeik szerint a Ryanair köteles lesz mindenkinek visszafizetni az utólagosan áthárított extraprofitadót.

Az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület pert indított a Ryanair ellen, amiért a légitársaság az utasaira hárítja át az extraprofit adót. A szervezet célja, hogy bírósági ítélet legyen arról, hogy tisztességtelen a Ryanair Általános Személy- és poggyászfuvarozási Feltételeinek azon része, amelyik megengedi az adók és a díjak fogyasztókra történő utólagos áthárítását.

Az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület civil szakértői kiemelt figyelmet fordítanak rá, hogy az úgynevezett „fapados” légitársaságok ne spórolhassanak a fogyasztóvédelmi jogszabályok betartásán. Ezért az egyesület a mai napon pert indított a Ryanair ellen, és kérte a törvényszéktől annak kimondását, hogy tisztességtelen a Ryanair Általános Személy- és poggyászfuvarozási Feltételek azon része, amelyik megengedi az adók és a díjak fogyasztókra történő utólagos áthárítását

– áll a közleményükben.

 

 

Abban reménykednek, hogy a törvényszék semmissé fogja nyilvánítani ezt a feltételt, és a Ryanair köteles lesz mindenkinek visszafizetni az utólagosan áthárított extraprofitadót. A fogyasztóvédők szerint innentől nem a Ryanair vezérigazgatója dönti el, átháríthatja- e a cég költségeit, hanem az illetékes bíróság. 2023-ban születhet ítélet Az Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület által indított közérdekű per nem helyettesíti a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatait és nem része a minisztérium által elrendelt országos témavizsgálatnak.

 

(pestisracok.hu)

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 

 

Upsz! Teljesen becsicskult az MSZP, 1 százalékon áll! Lényegében megszűnt az MSZP!!!!

Végre! Vaszily Miklós: megteremtettük a folytatás lehetőségét a Pesti TV és a PestiSrácok.hu lelkes és sikeres csapatának