in , ,

Na, ugye – Szlovák lap: Magyarországon teljes szólásszabadság van

A szerző szerint Kanadában viszont ugyanúgy korlátozva van a szólásszabadság, mint Oroszországban.

A Hlavné správy szlovák lapban cseh nyelven megjelent cikk szerzője szerint vannak olyan államfők, akiket folyamatosan diktátornak neveznek. Közéjük sorolható Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin, a szír Bashar al-Assad, valamint a magyar miniszterelnök Orbán Viktor. Az újságíró szembeállítja ezeket a személyeket három tipikusan nem diktátornak mondott személlyel: Joe Biden amerikai elnökkel, Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel, valamint Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és felteszi a kérdést, mi különbözteti meg utóbbiakat az előbbiektől.

Ha a szólásszabadságot vizsgáljuk, Ukrajnában nincs, Kanadában nagyon korlátozott, Oroszországban szintén nagyon korlátozott, Szíriában szintén, az USA-ban pedig csak helyi szinten (ha valaki szerencsés).

 

A hatból az egyetlen államfő, akinek az országában teljes szólásszabadság van, az Orbán Viktor.

 

Hozzáteszi, a politikai üldöztetés szintén minden országban jelen van, kivéve Magyarországon. A politikai ellenzék elnyomása tehát nem lehet megkülönböztető kritérium. „Talán az olvasók mást tanácsolnak majd nekem, de jelenleg úgy tűnik, hogy nincs olyan objektív kritérium, amely elválasztaná az Egyesült Államokat, Kanadát és Ukrajnát (az úgynevezett nem diktatúrákat) Oroszországtól, Szíriától és Magyarországtól (az úgynevezett diktatúráktól)” – szögezte le a szerző.

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Deák Dániel jól látja: nem, Törökország még egyáltalán nem hagyta jóvá a svéd NATO-csatlakozást

Szijjártó Ukrajna azonnali NATO-csatlakozásának elutasításáról: győzött a felelősségtudat