in , ,

Na ugye: nem került napirendre a Fidesz kizárásának kérdése az Európai Néppárt frakcióülésén

Manfred Weber nem tudott részt venni az ülésen

Nem került napirendre a Fidesz kizárásának kérdése az Európai Néppárt (EPP) szerda délelőtti brüsszeli frakcióülésén.

 

A névtelenséget kérő illetékesek arról számoltak be, hogy Manfred Weber, az EPP lista- és frakcióvezetője nem tudott részt venni az ülésen, és azt kérte, hogy az ügyről az ő jelenlétében tárgyaljanak.

Erre az Európai Parlament jövő heti strasbourgi plenáris ülésszakán, a konzervatív pártcsalád frakciójának következő ülésén lesz alkalom.

Kilenc országból tizenkét EPP-tagpárt kezdeményezte eddig hivatalosan a Fidesz kizárását, amelyről a párt március 20-ai politikai közgyűlésen szavazhatnak.

Pártközeli források tájékoztatása szerint az EU-csúcsot megelőző brüsszeli ülésen a résztvevők meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnököt a szavazás előtt.

Manfred Weber szerint a kizárást három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni: amennyiben a magyar kormány azonnal és véglegesen leállítja a Brüsszel elleni kampányát, Orbán Viktor bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól és biztosítják a Közép-európai Egyetem (CEU) amerikai diplomát adó képzéseinek megmaradását Budapesten.

 

Manfred Weber: A menekültkérdés 2019 első számú témája

A menekültkérdés a 2019-es választási év első számú témája – mondta az európai parlamenti (EP-) választással kapcsolatban Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje egy szerdai bajorországi beszédében.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa Passauban pártja hagyományos hamvazószerdai gyűlésén kiemelte, hogy az EPP és a CSU “három világos üzenetet” küld a választóknak a menekültkérdés kezeléséről.

Az első az, hogy pontosan tudni kell, ki tartózkodik az EU területén, ezért gondoskodni kell a külső határ ellenőrzéséről – mondta Manfred Weber. A bolgár-török határon épített kerítésről szólva hangsúlyozta: támogatást, és nem bírálatot érdemelnek azok a politikusok, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy ne az embercsempészek, hanem a határvédelmi szervek döntsék el, ki léphet be az EU-ba.

A második az, hogy az EU továbbra is fogad menekülteket, korlátozott időre és előre meghatározott létszámú csoportokban. A harmadik üzenet, hogy tenni kell Afrika fejlődéséért, mert “Európának nem lehet jó jövője, ha Afrikának kaotikusan és rosszul megy a sora”.

(forrás:magyarhirlap.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szégyen! A trágár Nagy Blanka sem tud helyesen írni – Mutatjuk

Durva cenzúra Brüsszelben! – Nem kérdezhetett az ECHO TV munkatársa