in ,

Na, ugye! Budapest a világ egyik legjobb úti célja a neves külföldi szaklap szerint

A magyaroknak érthetően közel áll a szívükhöz a nemzet fővárosa…..

A magyaroknak érthetően közel áll a szívükhöz a nemzet fővárosa, az utóbbi időben azonban egyre több külföldi forrás is igazolja az általunk jól ismert tényt, miszerint Budapest a turisták körében növekvő népszerűsége is az egekbe szökött – írja a Mandiner. A lap jelezte, hogy a világ egyik legnagyobb online utazási magazinja, a The Travel összeállítása is alátámasztja a fent említett tényeket, amely

Budapestet a világ második legjobb úti céljának

választotta. A lista elsősorban az éjszakai életre koncentrált, ez alapján a magyar fővárost egyedül Berlin tudta megelőzni a partivárosok közül.

A bulizni vágyó fiatalok célcsoportja világszinten komolyan vehető létszámot jelent, a 18–36 éves korosztály számára a legjobb bárok, klubok és bulik jelentik a Kánaánt, ez pedig Budapesten gyakorlatilag korlátlanul rendelkezésre áll.

Ahogy a cikkben is említik, az éjszakai élet világszerte változatos: St. Thomasban szórakozást, Mexikóban sötétedés utáni izgalmat kínál, és akkor még nem is beszéltünk a török fővárosról, Isztambulról. Berlinben exkluzív fekete klubok, Párizsban borozók, Buenos Airesben tengerparti partik, Szöulban felvillanyozó neonpartik, Budapesten négyemeletes zenei komplexumok várják a szórakozni vágyókat.

A világvárosokban való eligazodás érdekében a Consumer Choice Center az éjszakai életet értékelő indexet készített, amely világszerte harminc várost osztályozott. A szakemberek beleásták magukat a városi éjszakai életet alakító szabályozások és szolgáltatások bonyolult hálójába. Olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint a kötelező nyitvatartás, egy korsó sör és egy Big Mac ára, valamint az éjszakai közlekedési szolgáltatások elérhetősége. Az értékelést követően minden város kapott egy pontszámot a skálán, amelyen a 10-es jelöli a leginkább pezsgő éjszakai életet.

A lista első helyét Berlin foglalta el.

A német fővárosban az egyik legegyedibb dolog, amit az éjszakai élet kínál: a laza alkoholfogyasztási szabályok. Az utazók szabadon ihatnak Berlin utcáin, ráadásul a buli addig tart, amíg az utolsó ember áll a talpán. A város klubjai, mint például a Watergate és a Tresor, a világ minden tájáról vonzzák a legjobb DJ-ket és rajongókat.

Erről a különlegességéről, azaz a rombárokról azonban elsősorban a listán a második helyen végző Budapest híres. Ezek a bárok elhagyatott épületekben találhatók, eklektikus dekorációval, egymáshoz nem illő bútorokkal és élénk falfestményekkel.

A jazzkluboktól a retró diszkókig mindenki talál az ízlésének megfelelőt. A magyar főváros emellett híres káprázatos panorámájáról, kilátóiról, vendéglátóhelyeiről, termálfürdőiről – főleg azok igazán népszerűek, amelyek éjszakánként nyüzsgő partihelyszínné változnak.

Az éjszakai élet Bukarestben csak este tízkor kezdődik és már fél hatkor véget ér, ennek ellenére a román főváros éjszakai élete egyedülálló: bulik a történelmi óvárosban, változatos zenei élet, a híres Untold Fesztivál, késő esti étkezési lehetőségek, hangulatos klubélet és egy lenyűgöző kulturális eseménynaptár. Külföldön is rájöttek tehát arra, amivel mi, magyarok, már régóta tisztában vagyunk: Budapest egy kivételesen szuper, igazán turistacsalogató város. Az pedig csak külön fűszerezi a helyzetet, hogy többek között Brüsszelt és Bukarestet is megelőztük az ominózus listán.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Egy magyar elemző arról, hogy Orbán lehet az Európai Tanács elnöke: na, ez jó móka lesz!

Szemét gazember – Kamu Geri nem cáfolta, hogy ő a felelős a Budapest-bérlet megszűnéséért