in , ,

Na, mennyire propaganda a rezsicsökkentés??? Most kiderül….

Íme a valóság

A Számok, a baloldali álhírek ellenszere Facebook oldal nagyszerű összeállítással érkezett az új évre…Íme!

Rezsicsökkentés – a „Propaganda”
/Olvasd el az írást is/

A baloldali pártok, pórázon tartott lakájmédiájuk és az őket tudatlanul, vakon követő táboruk folyamatosan azt hangoztatják, hogy a rezsicsökkentés csak propaganda, meg azt, hogy ma többet fizetünk, mint a baloldali kormányok idejében. Ezzel a fiatalokat akarják megtéveszteni, akik még sok esetben nem rendelkeznek ingatlantulajdonnal, nem fizetik a számlákat, illetve 2010 előtt még gyerekek voltak, ezért nem ismerik a valóságot.

Mi most egy konkrét család példáján mutatjuk be, hogy a rezsicsökkentés igenis egy valós, nem kicsi támogatás minden magyar háztartásnak. Fontos ezt kihangsúlyozni, mert ez egy olyan támogatás, amiből mindenki részesül, nem csak a gyereket nevelő családok.
Az ábrán látható család esetében a megtakarítás 583.611 nettó magyar forint – ennyivel kevesebbet fizettek a rezsicsökkentés 2013-as indulása után. Az adatokat beküldő olvasónk azt is elárulta, hogy 4 éve, bár CSOK-ot nem vettek igénybe, de a CSOK bevezetése után annyira gyorsan felmentek a belvárosi lakások árai, hogy eladták lakásukat, és 0 forint ráfizetéssel tudtak venni egy 50 négyzetméterrel nagyobb külvárosi, 1 éves családi házat. A képeken ezért is van 4 számla helyett 8, mert a költözéssel újra indult a számláló.


A rezsicsökkentés bevezetése óta már több, mint 1700 milliárd forint maradt a magyar adófizetők, családok zsebében. Mit is jelent ez az összeg? Fordítsuk le a baloldali kommentelők nyelvére:

1 700 000 000 000 Forint =

* 34.000 darab 50 millió forint értékű családi ház vagy lakás
* 9 Puskás Aréna
* 173.469 forint megtakarítás fejenként minden magyar lakosra (9.8 millióval számolva)
* 333.988.212 kg, azaz 333.988 tonna „Szilveszteri malac hátulja” – ez fejenként 34 kg minden magyar lakosnak.
* 2.833 darab Felcsúti kisvasút

Gondoljunk bele, hogy ha 2010-ben marad a Gyurcsány/Bajnai kormány, akkor ma mennyit fizetnénk rezsire? Kommentben elhelyezzük a magyar és az EU átlag földgáz árának alakulását az adott időszakban. Ha csak követi a magyar ár az EU-s trendet, akkor is már több milliós többlet kiadásunk lett volna a mai állapothoz képest – minden magyar családnak, minden háztartásnak.

Kedves Olvasó! Légyen Ön is propagandista! Kommentbe írja le, hogy Ön és családja mennyit takarított meg eddig: ehhez elegendő megnézni a legutóbbi víz, földgáz, villamos energia és szemétszállítás számláján a kiemelt részt. Amennyiben 2013 óta költözött, akkor elő kell venni az előző lakóhelyéről származó utolsó számlákat is, mivel a költözéssel a számláló nullázódik, új mérője lesz, új szerződéses folyószámlával.

Sokan már nem is kapnak papír alapú számlát, a letölthető elektronikus számlát pedig nem nézik meg, ezért nem tudják, hogy mennyit is jelent nekik a rezsicsökkentés.

Köszönjük, Magyarország Kormánya!

ADD TOVÁBB

Forrás: Eurostat, KSH, számlák
(a kép letöltve nagyítható)


 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Jurák Kata jelenti – Elferdítette Cornstein nagykövet szavait az Index – Videó

222 napja nem tudjuk, mi van az Európai Nyugdíjakkal – Üzenet a DK-s szavazóknak: továbbra sincs Európai Nyugdíj, nem baj?