in ,

Na, ez is feljött a gödörből – Charles Gati: zavarban van az Orbán-féle vezetés

A Johns Hopkins egyetem doktori iskolájának tanára szerint Orbán hívei nem akarják észrevenni a tényeket.

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Charles Gatit,az egyesült államokbeli Johns Hopkins egyetem doktori iskolájának tanárát arról kérdezték többek között, hogy milyen jövőt lát az Orbán-kormány számára.

Gati szerint az Orbán-féle vezetés „zavarban van” és akármennyire is formai a megalkuvás az Európai Unióval, ez akkor is meghátrálás – hangsúlyozta. „Még ha az ember szkeptikus is ezekkel az új bizottságokkal, amelyek létrejönnek, és

lehet, hogy Orbán hívei nem akarják észrevenni a tényeket, azok mégiscsak számítanak”

– fogalmazott a professzor.

„Az EU túl akar élni minden problémát”

Megjegyezte: „ezzel együtt igaz, hogy egyre kevesebb a független hang, pláne Budapesten kívülre nehezen jut el hír és más vélemény, mint a kormányé, ami óriási probléma”. A politológus kiemelte, hogy sajnálja, hogy ebbe nem avatkozik bele erőteljesen az EU, de, mint mondta, „az már ilyen szervezet, túl akar élni minden problémát, enyhén reagálni, konszenzus alapján intézni a dolgokat”.

Arra a kérdésre, hogy visszafordítható-e a demokrácia lebontása, ami eddig Magyarországon végbement a politológus azt válaszolta, hogy „a remény megvan, a bár a realitások e pillanatban mások. Azonban hozzátette: nem tudja elképzelni, hogy ez az ország, amely 1956-ban bátran fellépett a Szovjetunió ellen, sokáig oroszbarát maradna”. Majd azzal folytatta, hogy

„Orbán Viktor lelkiállapota is olyan, hogy mindig a győztesekkel akar barátkozni,

és az orosz-ukrán háborúban is azt feltételezte, hogy az oroszok nyernek. Ha kiderül számára is, hogy ez nem így van, akkor valahova mennie kell” – hívta fel a figyelmet Gati.

„Hogy visszatér-e a liberális demokrácia, azt nem tudom, de hogy ez a rendszer enyhülni fog, abban biztos vagyok” – hangsúlyozta a politológus professzor.

 

 

(mandiner.hu) 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Fidesz: nemzetbiztonsági kérdés Márki-Zay Péter

Micsoda gazemberek: „Teljesen indokolatlan, hogy az SZJA-t visszaadták a kisgyermekeseknek” – így vélekedik Gyurcsányék árnyékminisztere