in , ,

Na, ez az igazi szégyen: szabadon engedték a terrorista Ilaria Salist, az antifa nő visszatérhet Olaszországba

A magyar törvényszék azonnal kezdeményezte Salis mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél.

A magyar rendőrség péntek délután 1-kor eltávolította Salis lábáról az elektromos nyomkövetőt, így az olasz antifasiszta aktivista szabadon távozhat az országból. Szabadlábra helyezését ügyvédje, Magyar György kérte nem sokkal azután, hogy a nőt Európai Parlamenti képviselővé választották – adta hírül a La Repubblica.

A Zöldek és a Baloldal Szövetsége által jelölt EP-képviselőt 2023. február 11-én tartóztatták le azzal a váddal, hogy egy bűnszövetkezet tagja volt, és részt vett két támadásban három szélsőjobboldali aktivista ellen Budapesten. Több mint 15 hónapig volt börtönben, mígnem az ügyvédei kérésének helyt adtak, hogy az előzetes letartóztatását házi őrizetben tölthesse le.

 

Közben érkezett a hír, hogy a törvényszék azonnal kezdeményezte Salis mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél.

„A Fővárosi Törvényszék 2024. június 14-én az ún. ANTIFA-ügy I. rendű vádlottjával szemben folyamatban lévő büntetőeljárást felfüggesztette, s arról határozott, hogy az Európai Parlament Elnökéhez fordul azért, hogy az EP hozzon döntést a nő mentelmi jogának felfüggesztéséről, hiszen S. I.-t a magyar ügyészség két esetben társtettesként, egy esetben pedig bűnsegédként, bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, ezért büntetőeljárás van ellene a Fővárosi Törvényszéken” – olvasható a közleményben.

 

 

(Mandi)

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bognár Zsolt nagyon mérges, amiért mandátumot szerzett az antifás olasz terrorista – De a magyar ügyvédjének is beszólt

Az ügyvezető főpolgármester Kamu Geri vinnyog, mert nincs még végeredmény, lehet érzi a vesztét?