in , ,

MUTTI CSICSKUL – Gyengül Angela Merkel befolyása

A kancellárasszony pedig csendben figyeli a Willkommenskultur bukását

Horst Seehofer német belügyminiszter heroikus küzdelmet folytat az illegális bevándorlás politikájának megváltoztatásáért. A kancellárasszony pedig csendben figyeli a Willkommenskultur bukását.

Felgyorsul a különböző menekültügyekhez kapcsolódó eljárások lefutási ideje Németországban, s ez rendkívül fontos, hiszen Horst Seehofer heroikus küzdelmet folytat az illegális bevándorlás politikájának megváltoztatásáért. Németországban nagyjából hatvanezer olyan illegális bevándorló tartózkodik, aki nem kapott menekültjogot, vagy nem folyamodott azért – mondta az M1 Ma reggel című műsorában a Nézőpont elemzője. Tóth Erik kiemelte, a belügyminiszter feladata és felelőssége, hogy ezeket az embereket minél előbb kiutasítsák az országból.

 

Merkel pozíciója meggyengült

Felhívta a figyelmet arra, hogy a német politikai folyamatokban a legszembetűnőbb jelenség, hogy Angela Merkel ehhez a politikához nem asszisztál, hanem csendben figyeli a wilkommenskultur bukását. A korábbi kormányválság rámutatott arra, hogy Angela Merkel pozíciója meggyengült, „politikai értelemben megbukott”. A folyamat tovább gyűrűzik, és Horst Seehofer belügyminiszterként a közelgő bajor választási események hatására megpróbál proaktív szereplőként fellépni az illegális bevándorlással szemben – közölte Tóth Erik.

A korábban megkötött CDU/CSU és SDP között létrejött kompromisszumot szerinte hosszú távon fenn kell tartani. Rávilágított arra is, hogy a közvélemény-kutatások alapján a CSU társadalmi támogatottsága Németországban és Bajorországban is csökkent, és a párttól eltávolodók az AfD-hez csatlakoznak.

Nő az AfD támogatottsága

Az elemző úgy látja, ennek a fordulatnak egyszerű oka van: a politikai csoportosulás a kezdetektől fogva keményvonalas, és elutasítja az illegális bevándorlást.

Angela Merkel és Horst Seehofer. EPA/CARSTEN KOALLHorst Seehofer és Angela Merkel (EPA/Carsten Koall)

Az AfD már beérte egyes intézetek adatai szerint a szociáldemokratákat. Ezt az mutatja, hogy a következő időszakban – így az október 14-i bajor tartományi választásokon – a koalíciós pártok vezetőinek valamiféle politikai fordulatot kell végrehajtaniuk, hogy társadalmi támogatottságukat meg tudják tartani – mondta Tóth.

Újabb belpolitikai botrányra lehet számítani

Kiemelte, Németországban újabb belpolitikai botrány van kirobbanóban, amiatt, hogy egy Tunéziába visszatoloncolt illegális bevándorlónak gondolt embert próbálnak visszaszállítani Németországba, mert a szövetségi bíróság határozatának értelmében emberellenes cselekményeknek tehetik ki az embert, azonban a tartományi kormány erről nem tudott.

„Ezek az apró mozzanatok azért megmutatják, hogy micsoda belső feszültségek vannak a német kormányzati struktúra, illetve a német igazságszolgáltatáson belül” – részletezte.

 

Algériát, Marokkót és Tunéziát biztonságos országnak nyilvánítják annak érdekében, hogy az onnan érkezők menedékkérelmét minél gyorsabban megtárgyalják, s ez azt szolgálja, hogy a politikai anomáliákat elkerüljék. Hangsúlyozta: Horst Seehofer álláspontja nem menedékkérő-ellenes álláspont, hanem elejét akarja venni annak, hogy a menedékkérelmi eljárásokkal az illegális bevándorlók hosszú távon visszaéljenek.

Orbán Viktor miniszterelnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Orbán Viktor kormányfő izraeli látogatásával kapcsolatban Tóth Erik úgy vélekedett: elsősorban a gazdaságpolitikai és védelempolitikai aspektusokról tárgyal Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, és megerősítik a két kormány közötti együttműködés jövőbeni fenntarthatóságát, és új célkitűzéseket jelölnek ki.

(forrás:www.hirado.hu)

Orbán Viktor úgy el van szigetelődve, hogy mindenki vele akar találkozni

A HVG szerkesztősége aljas gazemberekből áll – elhallgatja, hogy a lübecki késelő iráni származású volt