in

Mráz: tovább osztódik az ellenzéki oldal

Mráz Ágoston Sámuel szerint az áprilisi országgyűlési választás után még több szereplőssé vált az ellenzéki oldal

Mráz Ágoston Sámuel szerint az áprilisi országgyűlési választás után még több szereplőssé vált az ellenzéki oldal. A Jobbik már a pártszakadás előtt áll. A május elsejei rendezvények pedig azt mutatták, hogy a baloldalnak nincs mondanivalója.

 

Mráz Ágoston Sámuel az M1 csütörtök reggeli műsorában arról beszélt, hogy eddig csak az ellenzéki pártok közötti együttműködésről, összefogásról vagy versenyről szólt a helyzet, de most a parlamenten belüli és kívüli ellenzék révén „sokkal több szereplőssé vált a meccs”. Ez még tovább bonyolítja, hogy az ellenzék milyen formációban tud belépni a versenybe – mondta.

Fotó: MTI Fotóbank

Az elemző a Jobbikról szólva úgy fogalmazott: könnyen lehet, hogy a pártelnökválasztás eredményétől függően szétszakad a párt. Ha Vona Gábor volt pártelnök csapata alulmarad a párton belül, akkor a frakció és a párt között lehet szakadás, ha viszont győz, akkor a párt szakadhat ketté, ugyanis az egykori nemzeti radikálisok kiválhatnak a pártból – fejtette ki Mráz Ágoston Sámuel.

Annak kapcsán, hogy a választáson közösen induló MSZP és a Párbeszéd külön frakciót alakít, elmondta, hogy így évente a két pártnak 135 millió forinttal több jut.

Mráz Ágoston Sámuel szerint az idei majálisi rendezvények az ellenzék, különösen a baloldal hatalmas válságát mutatja. „Nemcsak, hogy nincs mondanivalója, nemcsak, hogy a szimbolikus ünnepnapjait nem tudja megülni, hanem fél a közvetlen választói kérdésektől is” – fogalmazott.

Mráz Ágoston Sámuel az LMP-ről szólva pedig arról beszélt, hogy a párt az aktuális vezetési válságával van elfoglalva. Sikert értek el a választáson azzal, hogy bejutottak a parlamentbe, de a belső két-három csoportosulás összeveszett egymással, és jelenleg csak az egyik társelnöki pozíció van betöltve – mondta.

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Tovább erősödött Salvini pártja Olaszországban – Nem véletlen

Farkasházy Tivadar az ATV-ben lenácizta Orbán Viktort – Huth Gergely nem hagyta szó nélkül – Kende Péter pedig elmebetegnek nevezte Káslert