in ,

Most még nem kötelező használni – Arcfelismeréses azonosítással kísérletezik a Facebook

Most van a beetetés, hamarosan már csak így fogunk tudni bejelentkezni, arcunk adatai pedig mennek a Háttérhatalom adatbázisába…

Első körben csak a felhasználói fiók visszaállításához lehet majd igénybe venni.

 

Hiába folyt az elmúlt években még a csapból is az ujjlenyomat-olvasás és a retina- vagy arcfelismerés, a webhelyek többsége továbbra is csak felhasználói nevekkel és jelszavakkal teszi lehetővé a bejelentkezést. Ráadásul nem csak számítógépek esetében, de a biometrikus azonosításra képes hardverekkel ellátott mobileszközökön sem támogatottak az újabb belépési eljárások.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

A helyzet lassan változni kezdhet, a TechCrunch beszámolója alapján a Facebook megkezdte az arcfelismeréses azonosítórendszerének szűkkörű tesztelését. Ezzel egyelőre nem lehet majd bejelentkezni a szolgáltatásba, helyette akkor jöhet jól, ha kizártuk magunkat a felhasználói fiókunkból, és nem kapjuk meg a visszaállítási folyamat során megadandó SMS-kódot.

Persze az arcfelismeréses rendszerek nem a tökéletes megbízhatóságukról híresek, így a Facebook csak az olyan eszközökön teszi majd lehetővé az arcfelismeréses azonosítás használatát, amelyekről korábban már sikeresen bejelentkeztek a fiókjukba a felhasználók.

 

(origo.hu)

Bayer Zsolt – Spanyolország vége

Dombóvári István stand upos is becsicskult a libsiknek