in , ,

Most lebuktak – Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

A brüsszeli elit már évek óta arra készül, hogy ők mondják meg a nemzetállamoknak, ki léphet be Európába, így Magyarország területére is, és ki nem.

Angela Merkel ötlete volt az, hogy a külső határral rendelkező országok adják át a határvédelmüket az EU ezzel foglalkozó ügynökségének, a Frontexnek. A német parlamentben a kancellár azt állította, hogy azok az államok, amelyeknek külső határuk van, nemzeti hatásköröket kellene átadniuk annak érdekében, hogy a Frontexet valóban átfogó hatalommal ruházzák fel.

És ez a szolidaritás mértékét is jelenti, ha arról van szó, hogy emberek jönnek hozzánk, vagy ha kötelezettségeink vannak arra, hogy lehetővé tegyük a legális migrációt”

– idézte Merkelt az Origo.

Angela Merkel tehát elvenné az uniós tagállamok azon jogát, hogy megvédjék a saját határaikat és majd a Brüsszel közvetlen irányítása alatt lévő Frontex döntené el, ki léphet be a nemzetszövetség területére.

A portál megtalálta a Financial Times 2015-ös cikkét, melyből világosan kiderül, hogy Brüsszel már három évvel ezelőtt, a bevándorlási válság első évében el akarta venni a határőrizet jogát a tagállamoktól.

Az Origo írása szerint a brit pénzügyi lap már a migránsválság közepén felvetette, hogy Brüsszel létre akar hozni egy határvédelmi egységet, és olyan szabályokat akar alkotni, amelyeknek köszönhetően a saját embereit bármikor ráteheti a tagállamok nyakára akkor is, ha a tagállamok ezt nem akarják.

Az Európai Bizottság a nemzeti kormányok akarata ellenére is kitelepítheti az erőit, annak ellenére is, hogy ez a törekvés rendkívüli módon sérti a nemzeti szuverenitást”

– írták a lapban.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Bulgária is kiáll Magyarország mellett

Bayer Zsolt – Ujhelyi István kokárdája