in

Most kell bevinni a végső döfést az ellenzéknek! Lejtőn Karácsony támogatottsága! – Tarlóst erősítette a kampány!

Adjunk nekik!

Tovább növelte előnyét Tarlós István az októberi önkormányzati választás kampányában – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből. A Magyar Nemzet számára készített reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a biztos részvételt ígérő budapesti választók 53 százaléka a jelenlegi főpolgármesterre szavaz majd, míg 40 százalékuk Karácsony Gergelyt, 7 százalékuk pedig Puzsér Róbertet támogatja. Berki Krisztián támogatottsága az 1 százalékot sem éri el.

 

A lassan egy hónapja intenzívebbé vált, s még három hétig tartó önkormányzati választási kampány inkább Tarlós Istvánnak látszik kedvezni a fővárosban, kihívói nem találják rajta a fogást. Míg Karácsony az ellenzéki pártok támogatóit próbálja megszólítani, de nem hajlandó észre venni a többi ellenzéki jelöltet, addig a folytatásra felhatalmazást kérő Tarlós István már egy ideje a városvezetési alkalmasságát állítja a középpontba. Nem véletlenül: az alkalmassági versenyben az újrázásra esélyes főpolgármester jelentősen vezet – írja a Nézőpont Intézet a hétfői közleményében.

Arra a kérdésre, hogy az adott személy „alkalmas-e arra, hogy Budapest főpolgármestere legyen”, a megkérdezettek 57 százaléka válaszolt igennel Tarlós, 35 százaléka Karácsony és 10 százaléka Puzsér esetében. Az alkalmatlanság feltételezése pedig éppen ellentétes arányokat mutat: Tarlóst csak a választók 35, Karácsonyt 52 és Puzsért 81 százaléka tartja alkalmatlannak. A legkevesebb örömre a kampányt láthatóan élvező Berki Krisztiánnak van: a választók 2 százaléka ugyan alkalmasnak tartja a főpolgármesterségre, 92 százaléka viszont nem. Az alkalmassági küzdelemben Tarlós előnye befagyott, a két héttel korábbi kutatás adataihoz képest hibahatáron belüli eltérések mutathatók csak ki.

 

Talán ez is hatással van arra, hogy a közelgő választáson egyre több budapesti gondolja, hogy Tarlós István fog győzni. Szeptember elején is már 60 százalékuk ezt mondta (köztük a baloldaliak 43 százaléka), a mostani kutatás szerint már a fővárosiak 64 százaléka gondolja ezt (s továbbra is a baloldaliak 43 százaléka), ami a hibahatárt meghaladó erősödésnek számít. A feltételezett győztes személye ugyan nem jelent automatikus győzelmet, de jelentősen kihat a kihívók mozgósítási lehetőségeire.

 

 

Talán ez is hatással van arra, hogy a közelgő választáson egyre több budapesti gondolja, hogy Tarlós István fog győzni. Szeptember elején is már 60 százalékuk ezt mondta (köztük a baloldaliak 43 százaléka), a mostani kutatás szerint már a fővárosiak 64 százaléka gondolja ezt (s továbbra is a baloldaliak 43 százaléka), ami a hibahatárt meghaladó erősödésnek számít. A feltételezett győztes személye ugyan nem jelent automatikus győzelmet, de jelentősen kihat a kihívók mozgósítási lehetőségeire – írja a Nézőpont Intézet.

(hirtv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Még mindig nem stadion – Új szerverközpontot és hatvan új számítógépet adtak át az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben Budapesten – Videó

Máltán ezekben a percekben teszik tönkre egy kontinens életét – A kötelező kvóta mellett a németek, az olaszok, és a franciák