in ,

Most kaptuk a tragikus hírt: elhunyt az olimpiai bajnok, Csollány Szilveszter

Ötvenegy esztendős korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász

Még december elején számoltunk be róla, hogy Csollány Szilveszter megfertőződött a koronavírussal, és súlyos állapotban lélegeztetőgépre került egy budapesti kórházban.

A tornász 2000-ben Sydneyben gyűrűn nyert olimpiai bajnoki címet, 2003-ban visszavonult, az utóbbi időben Ausztriában dolgozott edzőként. A Magyar Tornaszövetség (MATSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közös közleményét az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„A Magyar Tornaszövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság mély fájdalommal tudatja, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter 51 éves korában elhunyt.

Az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt.”

A sportvilág több képviselője megrendülten nyilatkozott a Nemzeti Sportnak Csollány Szilveszter halálát követően.

„Szívembe markol ez a hír, fojtogat a sírás, megszólalni is alig tudok. Egy csodálatos embert, egy fantasztikus sportolót veszítettünk el, ez óriási veszteség a magyar tornasportnak, és a magyar sportéletnek. Fájdalmas, hogy ennyire fiatalon távozott közülünk” – Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, kétszeres olimpiai bajnok magyar tornász.

„Sajnos elment Szilas… Megdöbbentett a hír, azóta nem térek magamhoz. Csollány Szilveszter volt a nagy példaképem, az olimpiai aranyérme döbbentett rá arra, hogy talán én is odaérhetek a legjobbak közé. Tizenöt éves voltam ekkor, két esztendővel később pedig már együtt léphettünk pódiumra a magyar válogatott tagjaként a debreceni világbajnokságon. Isten veled, Szilas!” – Berki Krisztián, olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász.

NÉVJEGY
Név: Csollány Szilveszter
Született: 1970. április 13., Sopron 
Sportágatorna 
Klubjai: UTE, Dunaferr SE, Bp. Honvéd
Edzői: Szólás Nándor, Limperger István, Vereckei István
Kiemelkedő eredményei: olimpiai bajnok (gyűrű, 2000), olimpiai 2. (gyűrű, 1996), világbajnok (gyűrű, 2002), 5x vb-2. (gyűrű, 1992, 1996, 1997, 1999, 2001), Európa-bajnok (gyűrű, 1998), Eb-2. (gyűrű, 2000), 4x Eb-3. (gyűrű, 1990, 1992, 1994, 2002)

 

 

 

 

nemzetisport.hu

 

 

 

Bréking! Terrortámadás Németországban – Több embert megsebesített egy ámokfutó hétfőn Németországban a heidelbergi egyetemen

Kohán Mátyás Bangónéról: patkánymód vész el, ki patkányt ragad!