in

Most kaptuk a hírt: elhunyt Szakcsi Lakatos Béla

Ma hajnalban, életének nyolcvanadik évében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, érdemes művész..

 

Szakcsi Lakatos Béla kilencévesen kezdett zongorázni. Klasszikus zenét tanulta Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumban, de figyelme a dzsessz felé fordult.

 

 

1972-től a Rákfogó együttes, majd 1980-tól a Saturnus együttes tagjaként fontos szerepe volt a fúziós zene hazai terjedésében, érdeklődése kiterjedt a komolyzene és a dzsessz ötvözése felé is. A hetvenes évek kezdetétől tizenkét éven át tanított a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-zongora szakán. A cigány folklór gyűjtésével és színpadi művekké formálásával is foglalkozott.

Élete fő művét alkotta meg az elmúlt esztendőkben. Így nyilatkozott a zeneszerző A tudás fája címmel, a múlt héten megjelent nagyszabású zeneművéről. Tizenöt évvel ezelőtt jutott eszébe az alapkoncepció, ami azóta formálódott benne. Maga a darab ötéves munka eredménye.

 

(magyarnemzet.hu)

 

  

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Vége! Pityu otthagyja az MSZP-t! + mindenszo.hu kommentár

Szóval a Pityu azért lépett ki az MSZP-ből, mert már a 2024-es EP választásokra készül – Ujhelyinek az új helye már meg is van