in

Most azért az altatóorvosért küzdenek a magyar orvosok, aki korábban minden Fideszes elaltatásával “viccelődött” – Az életéért küzdenek

Dombóvári Zalán állapota válságos…

Élet és halál között lebeg Dombóvári Zalán altatóorvos

 

Élet és halál között lebeg az az altatóorvos, aki munkahelyi konfliktusai révén, és politikai véleménye miatt vált ismertté néhány hónappal ezelőtt. A PestiSrácok.hu megtudta, hogy Dombóvári Zalán a katalán fővárosban, Barcelonában lett rosszul és ott került súlyos állapotban kórházba. Egymás után kétszer is agyvérzést kapott. Állapota válságos. Az elmúlt napokban hazaszállították, jelenleg a győri kórház idegsebészetén kezelik. Dombóvári Zalán története végtelenül szomorú, ugyanakkor talán mindannyiunk számára tanulságos. Mindig fájdalmas, ha egy ember fiatalon, értelmetlenül életét veszíti, vagy olyan tragikus helyzetbe kerül, mint Dombóvári doktor.  Minden emberi élet érték. Vele is egy fiatal tehetséges embert veszíthetünk el. A magyar egészségügy, amelyben tapasztalatai nagy részét szerezte, és amelyet nem a legszebb körülmények között hagyott el, éppen ezekben a percekben is az ő életéért küzd.

 

Dombóvári Zalán nincs még 50 éves. Sokat tett a légi mentésért, ő az alapítója a mentőmotoros szolgálatnak. Dombóvári doktor ez év nyarán hagyta el a magyar egészségügyet, miután a közelmúltban hat hónapra, ideglenesen, a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottsága kizárta a soraiból.

Dombóvári doktor korábban is dolgozott már külföldön, a légi betegszállításban, kísérő orvosként. December utolsó hetében is ilyen munka miatt utazott a katalán fővárosba, Barcelonába, ahol két agyvérzést szenvedett el egymás után. Úgy tudjuk, a vérzés kritikus helyeket érint. Az altatóorvos jelenleg is kómában van, állapota nem javult az elmúlt napokban. Információink szerint a magyar állam szállíttatta haza, a győri Petz Aladár Oktatókórház idegsebészetére, ahol gépek segítségével tartják életben.

Vezető kép: Facebook

(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hülyék 2019 – Máris a Várban tüntetett a PM – De a kutya sem volt rá kíváncsi

Nem stadion – Így néz majd ki a Dél-Pesti Centrumkórház