in ,

Morvai nem hagyta annyiban, hogy a Pilisszentléleket felforgató RTL-esek még őt hazugozzák

Lassan egy hete már, hogy Pilisszentlélek fokozottabb figyelemnek örvend

Lassan egy hete már, hogy Pilisszentlélek fokozottabb figyelemnek örvend. Három éve ugyanis az RTL Klub ezt az Esztergomhoz tartozó festői falucskát választotta forgatásának helyszínéül, A mi kis falunk című sorozatának legyártására. Morvai Krisztina, európai parlamenti képviselő azonban minden lehetséges fórumon megtámadta az RTL Klub forgatási engedélyét, mivel szerinte a sorozat kezdete óta ellehetetlenült az élet, az addig csendes, nyugodt, békés faluban.

A műsor gyártásáért felelős Content Lab Factory reagálva az állításokra hazugnak nevezte Morvait és tagadta a beadványban szereplő állításokat.

 

 

Ahogyan korábban megírtuk, közel három éve bolygatja fel az alig 300 fős Pilisszentlélek napjait az akkor odatelepült RTL Klub, amikor ezt a települést választotta A mi kis falunk forgatási helyszínéül. Ezt bizonyítandó, Morvai Krisztina, európai parlamenti képviselő minden létező fórumon megtámadta az RTL Klub forgatási engedélyét. Mint mondta, tavaly nyáron vett a faluban egy kis hétvégi házat, akkor kezdte el érzékelni az élhetetlen körülményeket a településen, amelyek már-már bénító hatással vannak az ottani életre. Morvai a beadványában úgy fogalmazott, a lakók nem mozoghatnak szabadon a saját településükön, csak akkor beszélhetnek az utcán, ha ezzel nem zavarják a forgatást, a stáb az ingatlanokon folyó életet is korlátozza, akadályozza az ott folyó munkákat, hiszen mindennek a forgatáshoz kell igazodnia, a falu ékessége pedig egy fekáliaszobor lett.

 

Akkor zárnak le utcát, amikor akarnak, akkor rendelnek el csendet és kijárási tilalmat, amikor a forgatás menete úgy kívánja. A jogász, EP-képviselő megjegyzi azt is, hogy ez a produkció egyszerre sérti a nemzeti büszkeséget, az emberi méltóságot és a hely szellemét. Mégsem ez a lelki motiváció, hanem egészen gyakorlatias okok indokolták, hogy megpróbálja jogi eszközökkel ellehetetleníteni az RTL sorozatát. Morvai Krisztina szerint a helyi lakosság korlátozása, hogy a forgatócsoport kénye-kedve szerint zárja le az utakat, teszi lehetetlenné a közlekedést, áruszállítást. A megállítások, várakozások, forgalomkorlátozások kiszámíthatatlansága miatt egyes fuvarozók, például bútorszállítók már nem is vállalnak szállítást a településre.

Az említett beadvánnyal kapcsolatban felkerestük az RTL Klubot, valamint a műsor gyártóját is, a Content Lab Factoryt. Előbbi megtagadta a válaszadást és nem kíván nyilatkozni az ügyben, a gyártás azonban egy fokkal bőbeszédűbb volt:

Morvai Krisztina hazudik, említett állításai nem igazak, azokat határozott cáfoljuk.”

A PestiSrácok.hu kérésére, az EP-képviselő reagált az őt hazugnak nevező gyártásért felelős cég üzenetére:

A beadványomban írt minden állítás igaz. Sajnos mindezt az esztergomi önkormányzat hozzájárulásával, engedélyével teszik, amely alapján egész nap azt csinálnak a közterületen, amit akarnak. Az esztergomi képviselőtestület augusztus 30-ai ülésére tűzték témaként a beadványomat.”

BÁRMIT MEGTESZ A ZOOM.HU, HOGY SEGÍTSEN AZ RTL-EN

Az első ebben a témában írt cikkünk megjelenése óta a Zoom.hu ellátogatott Pilisszentlélekre, ahol videóriportjukban igyekeztek bizonyítani a forgatás ártatlanságát, mindezt Morvai Krisztina besározásával. Felvételük egyik szereplője Marika néni – aki amúgy a sorozatban központi helyként működő kocsma tulajdonosa – nagy meglepetésre ódákat zengett A mi kis falunk forgatásáról, hiszen ahogyan ő is mondta, rengeteg bevételt jelent ez a falunak (és nem mellesleg neki is). Rajta kívül a Zoom.hu stábja egy idős hölgyet, egy mondandóját kissé nehézkesen kifejező idősebb férfit, valamint öt turistát szerepeltet hosszabb ideig, akik állítólag csakis kizárólag kedvenc sorozatuk miatt érkeztek az esztergomi kis faluba, bár ennek fényében a Prágából idelátogatók jelenléte hagyhat néhány kérdőjelet maga után.

Fotó: Youtube.com/Zoom.hu

A felvételen egyébként akadnak az EP-képviselő szavait is igazoló jelenetek, mint például a körülbelül két másodpercre bevágott fiatal, aki arról beszél, hogy saját udvarukban is előfordult már az arra forgató stáb bemenetele, a turisták közül pedig volt, aki nem tudta a falu nevezetességeit megnézni, mert az utcákat éppen lezárták a sorozat kedvéért.

Bár igyekeztek a Zoom.hu videójában lejáratni, de benne van minden olyan bizonyíték, amelyek az állításaimat igazolják.”

– mondta portálunknak Morvai Krisztina.

Vezető kép: MTI

(forrás: Ambrus Petra, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ötmillió “agysebészt” kellene befogadnia Spanyolországnak

Karácsony Gergely a szocikkal közösen indulna az EP-választáson – Mellesleg angolul sem tud