in ,

Mire fel ez a hiszti? A kormány átvállalt 1368 milliárd adósságot az önkormányzatoktól, most az ellenzék kiakad 34 milliárd elvonástól?

Néhány érdekesség számokban

Ezzel az ellenzékkel tényleg nem lehet mit kezdeni. Miközben az ellenzék értelmiségének nagy része beállt egy nagyszerű nemzeti ügy mellé, addig külön úton az ellenzéki pártok ahol tudják, akadályozzák a kormányt a vírus elleni védekezésben. Először az volt a baj, hogy nincs szigor Budapesten, most az a baj, hogy van. Ha nem tesztelünk, az a baj, ha tesztelünk, az is. Ha hozatunk felszereléseket az a baj. Országos összefogást akar az ellenzék, aminek ugye anyagiakban is meg kellene nyilvánulnia. A kormány meg is tette a szükséges intézkedéseket. Pl. gépjárműadóból beszednek az önkormányzatoktól összesen 34 milliárd forintot. Ez egy olyan összeg, ami nem terheli meg komoly szinten az önkormányzatokat, hiszen egy város bevételének ez az összeg kb. 3%. Mégis az ellenzék olyan hisztit csapott, hogy “a kormány kivérezteti az ellenzéki önkormányzatokat”.

A hiszti két ponton is sántít:

  1. Nemcsak az ellenzéki városvezetéstől vonnak el gépjárműadót.
  2. A magyar kormány 2010 után átvállalt az önkormányzatoktól 1368 milliárd forintot, mert a Gyurcsány-kormány valóban csődbe taszította a városokat

Tehát kedves ellenzék: hátrább az agarakkal, és ne rinyáljatok annyit!

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg másokkal is!

Jó hír! Az ismeretlenek által megkínzott fülesbagolycsalád jobban van! – Videó

Íme a tények! A kormány a koronavírus ellen küzdött, az ellenzéki a Fidesz ellen