in

Mindenki nyugodjon le a p…ba – A kormány nem tervezi a vasárnapi boltzár bevezetését

Nincs napirenden és a kormány nem tervezi a vasárnapi boltzár újbóli bevezetését

A kormány nem tervezi a vasárnapi boltzár bevezetését

A kormány a vasárnapi boltzár ügyében nem tervez jogszabály-módosítást, nem tartja aktuálisnak a kérdést.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ezt a választ közölte a Magyar Időknek a vasárnapi boltzár újbóli bevezetésének a lehetőségét felvető értesülésére reagálva.

Ugyanis a lap hétfői számában megjelent értesülés szerint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul azt kérve, hogy a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését, akár részlegesen, nemzetközi mintára.

A boltzár a javaslattevők szerint enyhítené a béremelések ellenére fennálló munkaerőhiányt, könnyítené a cégek működését, és azt üzenné Európának: hazánk a családok értékeit a haszon elé helyezi.

A kormány 2016-ban azonban azt javasolta a parlamentnek, hogy vonja vissza a vasárnapi boltzárról szóló törvényt.

Rogán Antal akkor azzal indokolta a kormány döntését, hogy megosztó kérdés lett a boltzár, nem sikerült meggyőzni az embereket az intézkedés helyességéről.

Amikor az elmúlt egy évet kell értékelni, akkor nemcsak a gazdasági mutatókat kell nézni, hanem az emberek véleményét is. Főleg a nők maradtak kritikusak az intézkedéssel szemben”

– érvelt a miniszter.

Rogán akkor azt mondta, hogy van fontosabb kérdés is a vasárnapi boltzárnál, így például a kötelező betelepítési kvóta.

A csupán rövid ideig életben levő vasárnapi boltzárt elrendelő jogszabálynak egyébként vegyes volt a mérlege, mivel az élelmiszer-kereskedelemben nőtt a forgalom a bevezetés ideje alatt. A lakosság viszont elutasító volt a boltzárral szemben. Három közvélemény-kutatás is azt mutatta, hogy sok fogyasztó életét megkeserítette a vasárnapi boltzár. Az Ipsos, Tárki, és a Medián kutatásai szerint ugyanis a megkérdezettek 60 százaléka a vasárnapi boltzár eltörlését szerette volna elérni.

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A Gyurcsány-szekta papnője szerint Tarlós és a fideszesek direkt dugították be a fővárost

Bayer Zsolt – Macron ellenfele