in , ,

Milák Kristóf világcsúccsal világbajnok!

Hatalmas magyar szurkolótábor üdvrivalgása közepette indult a döntőre Milák Kristóf kétszáz méter pillangón

Hatalmas magyar szurkolótábor üdvrivalgása közepette indult a döntőre Milák Kristóf kétszáz méter pillangón. Esélyt sem adva senkinek, új világcsúccsal nyerte meg ezt a számot. Elképesztő magyar siker! Kenderesi ugyanebben a számban a hatodik helyen ért célba. 

Több magyar érdekeltsége is volt a keddi napnak a vizes vb-n a Duna Arénában. A legjobban mindenki Milák Kristóf döntőjét várta, de előtte Szabó Szebasztián ugrott a medencébe a fináléba jutásért. Az idei budapesti világbajnokságon Szebasztián már nyert egy bronzérmet 50 méter gyorson, ma délután ugyanezen kategória 100 méteres számában indult. Szabó a harmadik helyen fordult a medencében, de Németh Nándor megelőzte a második 50 méteren és második lett, míg Szabó az ötödik helyen zárta a futamot. Ennek köszönhetően meglepetésre a másik magyar versenyzőnknek, Németh Nándinak nyílik esély, hogy bejusson a szerdai fináléba. Azonban azért, hogy részt vehessen a fináléba, még szétúszást kell úsznia a 8. pályáért. 2001-ben Zubor Attila tudott magyar színekben utoljára döntőt úszni világbajnokságon 100 méteres gyorsúszásban.

 

 

Úgy voltam vele, ha sikeresen túl vagyunk a reggelin, akkor jó lesz az úszás. Eszméletlen a közönség, amit kapok tőlük, az hihetetlen

– nyilatkozta a középdöntőt követően Németh.

Aztán végre elérkezett a 200 méter pillangó döntője, amire vártunk. Kenderesi Tamás a hetes, míg Milák Kristóf a négyes pályán úszhatott. Fantasztikusan kezdett Kenderesi a rajtnál, de Milák mindjárt az első ötven méteren meg szerette volna mutatni, hogy ő a medence ura ebben a versenyszámban. Kristóf már a harmadik hossznál érezte, hogy ebből akár világrekord is lehet, nemcsak győzelem. 1:50:34-gyel aztán Kristóf nyert és megvan az új világrekord is. Milák Kristóf világbajnok!

 

 

Ez az otthonom. Több mint négyezer fantasztikus ember van, akik miattam jöttek ki. Ez őrület! Köszönöm a támogatást és a sok segítséget!

– nyilatkozta Milák a döntőt követően. Ezzel már kétszeres világbajnokként ünnepelhet ma este Milák Kristóf!

 

 

(Perutek János, pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

A hónap mémje Európa legpocsékabb, leghitványabb főpolgármesteréről – Íme

Kötter Tamás üzent a Ryanair igazgatónak: mi meg téged szarunk le, te kis beképzelt senki!