in ,

Mi már csak egy kávét kérünk. Egymásnak esett Hunvald és Gyurcsány – Hunvald György azt állítja, Gyurcsány megfenyegette

Gyurcsány Ferenc számos alkalommal fenyegette börtönnel Orbán Viktort, Polt Péter legfőbb ügyészt vagy Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét. Most kiderült: a baloldalon politizálókat sem kíméli a Demokratikus Koalíció elnöke.

Márciusban felhívott az egyik ellenzéki párt vezetője azzal, hogy az ő pártja akar polgármesterjelöltet állítani a VII. kerületben, és más megoldást elfogadni nem tud – írta nemrég közösségi oldalán Hunvald György, miután úgy döntött, hogy független jelöltként indul Erzsébetváros polgármesteri székéért. A korábban letöltendőre ítélt egykori szocialista politikus állítása szerint az „ellenzéki párt vezetője” azt mondta neki a telefonba, ha nem hódol be az akaratának, akkor személyesen fog szembe kerülni vele, és erre az esetre „háborút” ígért. A Magyar Hírlap megkeresésére Hunvald most közölte: Gyurcsány Ferenc volt a titokzatos telefonáló.

 

A volt szocialista politikus leszögezte, nem szokott a fenyegetésektől megijedni, ebben az esetben meg pláne nem, hiszen tanúi is vannak a történtekre, mivel Gyurcsány hívásakor kihangosította a telefonját, így mindenki hallhatta a kijelentését. A konfliktus hátterében egyébként Hunvald szerint az áll, hogy a 2018-as választások előtt az MSZP, amelynek alapszervezetét ő vezette, és a DK helyben megállapodott abban, hogy az egyéni választókerület későbbi DK-s nyertese, Oláh Lajos támogatásáért cserébe az MSZP indíthat majd polgármesterjelöltet idén ősszel. Ehhez képest Gyurcsányék végül saját emberüket, Niedermüller Pétert tették meg az ellenzék „közös” erzsébetvárosi polgármesterjelöltjének.

Tény, hogy Gyurcsány Ferenctől és az önmaguk által „legeurópaibbnak” nevezett DK-tól enyhén szólva sem áll távol a fenyegetőzés, zsarolás. Maga Gyurcsány számos alkalommal fenyegette börtönnel Orbán Viktort, Polt Péter legfőbb ügyészt vagy Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét. Nemrég pedig a Központi Nyomozó Főügyészség rendelt el nyomozást választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt annak a hangfelvételnek a tartalma alapján, amelyben költség- és kártérítést, illetve egyéb „okosságot” ajánlott fel tavaly februárban, az ország­gyűlési választásokra készülve a DK-s Varju László parlamenti képviselő Horváth Imrének, hogy az Újpesten és Káposztásmegyeren népszerű, volt MSZP-s politikus lépjen vissza a javára.

 

(magyarnemzet.hu, hirtv.hu)

Hivatalos: Kenderesi Tamás teljesen ártatlan! – Videó

Ismét magyar arany! Lövészet – Péni István a világcsúcsnál jobb eredménnyel nyert