in ,

Mi is pusziljuk Baranyi Krisztikét – Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció

ELFOGYOTT A TESTÜLETI TÖBBSÉG BARANYI KRISZTINA MÖGÜL

Göd és Szolnok után a főváros IX. kerületében is szétesett a baloldali együttműködés: a képviselő-testület csütörtöki ülésének kezdetén az MSZP és a DK alkotta Demokraták-frakció bejelentette, hogy a továbbiakban nem vesznek részt a Baranyi Krisztinát támogató ellenzéki összefogásban, és csak eseti ügyekben szavaznak mellette. Mivel Baranyi Krisztina előterjesztései már a szakbizottságokban sem kapták meg a kellő támogatást, nem volt nagy meglepetés a négyfős, Demokraták elnevezésű frakció bejelentése. Ezzel az önmagát függetlennek tekintő, baloldali polgármester mögül elfogyott a képviselő-testületi többség.

A független polgármester elméletben így már csak a hét tagot számláló Új Pólus-frakcióra számíthat, ám a Momentum, LMP, Párbeszéd, Jobbik alkotta formáció sem szavazta meg Baranyi valamennyi javaslatát, például rajtuk bukott el a polgármester lakásrendelete, mivel nem tartották támogathatónak a szociális bérlakások, illetve a szolgálati lakások értékesítésének lehetőségét. Álláspontjuk szerint ezeknek az ingatlanoknak kerületi tulajdonban kell maradniuk. A rendeletmódosítást természetesen a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja sem szavazta meg, Gyurákovics Andrea frakcióvezető pedig felhívta a figyelmet, hogy az ingatlanelidegenítés homlokegyenest szembemegy Baranyi Krisztina választási kampányban tett ígéreteivel.

Az önkormányzat 2020-2024 közötti gazdasági programja ellenben az MSZP és a DK képviselőinek tartózkodásával vérzett el, mivel az előterjesztést nem tartották megfelelően előkészítettnek, és nem egyeztették az érintettekkel sem. Információink szerint a Demokraták-frakciónak éppen ez, az egyeztetés folyamatos hiánya a legnagyobb problémája az önjáró polgármesterrel, aki azt azonban elvárja tőlük, hogy feltétel nélkül megszavazzák az ő egyszemélyben megalkotott előterjesztéseit. A Ferencvárosban zajló politikai folyamatokról szerettük volna megtudni Baranyi Krisztina véleményét is, ám a kerület polgármestere lapzártánkig nem válaszolt a kérdéseinkre.

 

(Veres László István, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Momentumos színvonal – Nemi szervet rajzoltak a Nemzeti Konzultációra a Momentum hivatalos videójában

Íme, így lett Gyurcsányból tolvaj milliárdos!